Anar Gasimov – „Judame skaitmenizavimo kryptimi“

Baigėsi Azerbaidžane, Baku, vykęs V-asis tarptautinis bankinis forumas, kuriame šiais metais daugiausia dėmesio buvo skiriama atsiskaitymams be grynųjų pinigų. Jame dalyvavo ne tik Azerbaidžano, bet ir kitų Kaukazo bei Europos šalių bankinio sektoriaus atstovai. Forume buvo aptariamos aktualiausios bankinės srities tendencijos, daug kalbama apie skaitmenizaciją.

„Mūsų bankas, nors ir valstybinis, juda skaitmenizavimo kryptimi. Forume buvo galima pamatyti naujausios kartos bankomatą, kurį mums pristatė BS/2. Nusipirkome šių bankomatų ir jau įgyvendinome juose bekontakčio atsiskaitymo (NFC) ir valiutos keitimo funkcijas, atlikdavi integraciją su mūsų duomenų apdorojimo centru“, – pasakojo „Azer Turk Bank“ Duomenų apdorojimo centro vyriausiasis specialistas Anar Gasimov.

„Penkių kontinentų“ įmonių grupės (jai priklauso BS/2 ir „ASHBURN International) stende buvo pristatomi ne tik įvairūs programiniai sprendimai, skirti skaitmenizuoti procesams šiuolaikiniuose bankuose, bet ir „Cash Processing Solutions“ (CPS) pinigų perskaičiavimo bei rūšiavimo įrenginys, integruotas su BS/2 grynųjų pinigų judėjimo optimizavimo sistema „Cash Management.iQ“. Beje, modernios CPS rūšiuoklės Azerbaidžane pristatytos pirmą kartą.

Kviečiame peržiūrėti BS/2 atstovų pranešimus forume:

BS/2 Pardavimų departamento vadovas Kornelijus Šišla, „Atsiskaitymo mokėjimo kortelių skaitytuvais tinklo priežiūros perdavimas specializuotoms įmonėms“ (pranešimas vyko rusų kalba, „Аутсорсинг эквайринговой сети“). 

BS/2 gen. direktoriaus pavaduotojas strateginių krypčių plėtrai Kirill Ovsiannikov, „Grynųjų pinigų judėjimo optimizavimas šiuolaikiniame banke“ (pranešimas vyko rusų kalba, „Оптимизация налично-денежного обращения в современном банке“).   

Žiūrėkite videoreportažą iš forumo: