Bankomatų apsaugos sprendimas ypač aktualus Afrikos regione


Europos saugių mokėjimų asociacijos (angl. The European Association for Secure Transactions) duomenimis, 2021 m. į bankomatus nukreiptų fizinių išpuolių pasaulyje padaugėjo 2 proc. (nuo 1 829 iki 1 873 incidentų), o dėl jų patirti nuostoliai sudarė 4,9 mln. Eur.

„Penkių kontinentų“ grupės įmonės BS/2 sukurtas ir nuolat tobulinamas programinis sprendimas „ATMeye.iQ“, skirtas užtikrinti bankomatų saugumą ir padedantis spręsti ginčus su klientais, ir toliau nepraranda aktualumo. 2021 metais buvo parduotos 2 656 jo licencijos. Didžiausi užsakymai gauti iš Afrikos regiono bankų.

„Bankinių savitarnos įrenginių ir jų naudotojų apsauga tebėra probleminė Afrikos šalyse. Šiame regione vis dar dažni bankomatų suniokojimo atvejai, taip pat įvairūs sukčiavimai, pvz., pavagiant mokėjimo kortelę ar atsistojant už nugaros žmogui, imančiam pinigus iš bankomato, taip pat prievartavimas išimti pinigus iš bankomato grasinant. Taigi didieji bankai stengiasi stiprinti savo bankomatų ir savo klientų apsaugą, įsigydami mūsų programinį sprendimą.  „ATMeye.iQ“ licencijų pardavimas taip pat išaugo ir dėl bankomatų tinklo plėtros Afrikos šalyse“, – pasakoja pardavimo ir projektų vadovas Vilius Gofmanas.


Ilgametis BS/2 klientas Nigerijos bankas „Zenith Bank“ pernai papildomai įsigijo net 300 bankomatų apsaugos sistemos „ATMeye.iQ“ licencijų.

Pernai kovo mėnesį su „ATMeye.iQ“ BS/2 įžengė į naują rinką – Malį. Šioje šalyje bendradarbiaujant su vietiniu partneriu „Maligab Sarl“, bankui „Banque de Development du Mali“ parduota 80 sistemos licencijų.

 „ATMeye.iQ“ apsaugos sistemą pernai taip pat įsigijo Mozambiko, Kongo Demokratinės Respublikos, Gabono ir Kamerūno bankai. 

 „Naujos rinkos ir partnerių suaktyvėjimas senose rinkose parodo, kad saugumo klausimas šiose šalyse, kaip ir daugumoje Afrikos šalių, yra aktualus ir bankai jį sprendžia diegdami „ATMeye.iQ“ sprendimą“, –  teigia Vilius Gofmanas.