Susitiko tarptautiniuose mainuose dalyvavę studentai

Prieš prasidedant atostogoms, Vilniaus Gedimino technikos universitete (VGTU) vyko tarptautinis OCEANS NETWORK AGM renginys, kuriame dalyvavo apie 80 dalyvių iš viso pasaulio. skaityti »

Europos Komisijai bus siūloma finansuoti dviejų aukšto lygio mokslo centrų kūrimą Lietuvoje

Lietuvos mokslo tarybos sudarytai ekspertų grupei įvertinus, Švietimo ir mokslo ministerija atrinko Lietuvos mokslo ir studijų institucijas, galėsiančias dalyvauti Europos Komisijos finansavimo konkurse. skaityti »

Europos Komisija investuoja 5 mlrd. eurų į elektronikos sektoriaus plėtrą

Europos Komisija investuoja 5 mlrd. eurų į Europos elektronikos sektoriaus plėtrą. skaityti »

Europos Komisija ir Europos centrinis bankas leido Lietuvai įsivesti eurą

Europos Komisija ir Europos centrinis bankas (ES) trečiadienį leido Lietuvai 2015 metais įsivesti eurą. Dešimtmetį ES nare esanti šalis, nesėkmingai siekusi euro dar 2007-aisiais, taps 19-ąją euro zonos nare ir paskutine iš trijų Baltijos šalių. skaityti »

Europos Komisija rekomenduoja Lietuvai tęsti drausmingą fiskalinę politiką

Lietuva turi toliau stiprinti fiskalinę politiką, peržiūrėti mokesčių sistemą ir toliau gerinti mokestinių prievolių vykdymą, užbaigti valstybės valdomų įmonių reformą, didinti pastatų energetinį efektyvumą bei tęsti elektros ir dujų tarptautinių jungčių plėtrą. skaityti »

Europos Komisija Lietuvos galimybes jau kitais metais įsivesti eurą vertina kaip labai realias

Lietuvos finansų ministras Rimantas Šadžius su Europos Komisijos pirmininko pavaduotoju, Komisijos nariu atsakingu už Ekonomikos ir finansų klausimus bei eurą Olli Rehnu aptarė Lietuvos pažangą ir mūsų valstybės pasirengimą stojimui į euro zoną. skaityti »

Lietuva – tarp pažengusių valstybių pagal e. paslaugų naudojimą

Europos Komisijos (EK) užsakymu atlikto tyrimo duomenimis, 2012 m. 46 proc. internetą naudojančių Europos Sąjungos (ES) piliečių, tvarkiusių reikalus viešosiose institucijose, tai darė internetu; 38 proc. respondentų liko patenkinti e. paslaugų kokybe. skaityti »

Lietuva skaitmeninėje Europoje

2013 m. birželį Europos Komisija paskelbė Europos skaitmeninės darbotvarkės įgyvendinimo ataskaitą, kurioje apžvelgiami ir vertinami valstybių narių laimėjimai informacinės visuomenės srityje 2012 m. skaityti »

LG OLED televizoriui lenktu ekranu Europos komisija suteikė ES ekologinį ženklą

„LG Electronics“ (LG) pranešė, kad OLED televizorius lenktu ekranu buvo sertifikuotas už efektyvų energijos naudojimą ir dizainą. Televizorius buvo įvertintas Europos Komisijos ir tarptautinių sertifikavimo programų „Intertek“ bei EPEAT. skaityti »

Žemaičių Naumiesčio gimnazijos gimnazistė – ES jaunųjų vertėjų konkurso laureatė

Sausio 28 d. paskelbti 27 Europos Komisijos kasmetinio jaunųjų vertėjų raštu konkurso „Juvenes Translatores“, skirto vidurinių mokyklų mokiniams, laureatai. Geriausia jaunąja vertėja iš Lietuvos išrinkta iš anglų į lietuvių kalbą vertusi Žemaičių Naumiesčio gimnazijos mokinė Giedrė Pupšytė. skaityti »