Kinai kuria naujos kartos superkompiuterį

Kinų mokslininkai pradėjo kurti naujos kartos superkompiuterio prototipą, kuris geba atlikti milijardų milijardus operacijų per sekundę. skaityti »

Populiariausios Kalėdų dovanos: nuo kompiuterinių žaidimų iki išmaniųjų laikrodžių

Kokios buvo technologijų raidos tendencijos ir kokie įrenginiai sulaukė didžiausios sėkmės per pastarąjį dešimtmetį? skaityti »

Popierinė gervė „išmoko“ skraidyti

Japonų bendrovė „Rom“ į popierinę gervę įtaisė mikrokompiuterį „Lazurite fly“, kuris leidžia popieriniam paukščiui 5 min. išsilaikyti ore. skaityti »

Greičiausias pasaulio kompiuteris pasirodys 2025 m. JAV

JAV prezidentas Barakas Obama pasirašė įsaką dėl galingiausios pasaulyje skaičiavimo mašinos kūrimo. skaityti »

„Apple“ pristatė atnaujintus kompiuterius, planšetes ir operacinę sistemą „OS X Mavericks“

Kompanija „Apple“ pristatė ne tik atnaujintus planšetinius kompiuterius „iPad“, bet ir nešiojamąjį kompiuterį „MacBook“, ypač galingą stalinį kompiuterį „Mac Pro“ bei operacinę sistemą „OS X Mavericks“, kuri nuo šiol – nemokama. skaityti »

Reguliariai internetu naudojosi 65 proc. Lietuvos gyventojų

2013 m. pirmąjį ketvirtį asmeninius kompiuterius namuose turėjo 66, o interneto prieigą – 65 proc. namų ūkių, praneša Lietuvos statistikos departamentas, remdamasis informacinių technologijų naudojimo namų ūkiuose tyrimo duomenimis. skaityti »

KTU dovana būsimiems pirmakursiams – nešiojamieji kompiuteriai

Kauno technologijos universitetas bendradarbiaudamas su SAMSUNG ELECTRONICS padovanos 25 nešiojamuosius kompiuterius būsimiems pirmakursiams, įstojusiems į universiteto bakalauro studijas su aukščiausiais konkursiniais balais. skaityti »

Kompiuteris „Apple I“ aukcione parduotas už 387 tūkst. dolerių

Internetiniame „Christie's“ aukcione parduotas kompiuteris „Apple I“, 1976 metais surinktas vieno iš „Apple“ įkūrėjų Steve‘o Wozniako rankomis. Už jį sumokėta 387 tūkst. 750 JAV dolerių – tai brangiausias pirkinys internetinio „Christie's“ aukciono istorijoje. skaityti »

Naujos kartos HP sistemos didins organizacijų produktyvumą

HP pristatė atnaujintus spausdinimo bei asmeninių kompiuterinių ir spausdinimo sistemų produktus bei sprendimus, padėsiančius organizacijoms sutaupyti laiko ir išteklių. skaityti »

Spartėjantis gyvenimo tempas skatina lietuvius ieškoti universalių technologinių sprendimų

„Samsung ATIV“ apklausos duomenimis, daugiau nei pusei Lietuvos gyventojų (64 proc.) renkantis kompiuterį svarbiausia, kad jis būtų universalus, o geriausiai jų poreikius tenkintų kompiuteris, kurį galima naudoti ir kaip planšetinį, ir kaip nešiojamąjį (50 proc.). skaityti »