Lietuviai labiausiai nori steigti įmones, estai dažniausiai jas steigia

SEB bankų Baltijos šalyse užsakymu atlikta Baltijos šalių gyventojų nuomonės apklausa rodo, kad įmonių steigimas labiausiai domina Lietuvos gyventojus, tačiau daugiausiai įmonių įkuria Estijos gyventojai. skaityti »

Nesaugiausiai jaučiasi Latvijos gyventojai, saugiausi – estai

Šeši iš dešimties lietuvių jaučiasi saugūs dėl savo sveikatos, gyvybės, finansų ir turto, rodo „PZU Lietuva“ užsakymu trijose Baltijos šalyse atliktas tyrimas. Saugiausi jaučiasi estai, o tarp latvių saugiai besijaučiančių tėra vos pusė. skaityti »

Šviesolaidinio interneto tinklo lyderė Europoje išlieka Lietuva

Organizacija „FTTH Council Europe“ skelbia, kad Lietuva toliau pirmauja Europoje pagal šviesolaidinio interneto tinklo plėtrą – šviesolaidinį internetą naudoja jau 31 proc. namų ūkių. skaityti »

Lietuvos laukia dar vieneri stabilaus augimo metai

2012 m. Lietuvos BVP augimas buvo vienas iš didžiausių visoje ES – prieaugis siekė 3,6 proc. Panašios tendencijos turėtų išlikti ir 2013 m., Lietuvos BVP turėtų didėti 3,5 proc. Vis dėlto būtų per drąsu teigti, kad dabartinė padėtis užtikrina tvarų šalies augimą ir ateityje. skaityti »

Lietuvoje jau veikia „Google Maps Street View“

Nuo ankstyvo sausio 31-osios ryto Lietuvoje įjungta pernai daug triukšmo sukėlusi „Google“ paslauga „Street View“. skaityti »

„Google“ atnaujino Lietuvos žemėlapius

JAV interneto milžinė „Google“ atnaujino Lietuvos ir dar devynių Europos šalių žemėlapius. skaityti »

SEB: Estijos namų ūkių perkamoji galia atsigauna sparčiau negu Latvijoje ir Lietuvoje

Estijos namų ūkių perkamoji galia atsigauna sparčiau negu Latvijoje ir Lietuvoje. Namų ūkių gyvenamojo būsto sąlygos Baltijos šalyse toliau gerėja, teigiama SEB bankų Baltijos šalyse ekspertų parengtoje naujausioje Baltijos šalių namų ūkių finansų apžvalgoje „SEB Baltic Household Outlook“. skaityti »

SEB: mokėjimo kortelėmis Baltijos šalyse dažniausiai atsiskaito estai, o grynuosius ima – lietuviai

SEB bankų Baltijos šalyse duomenimis, dažniausiai mokėjimo kortelėmis Baltijos šalyse už prekes ir paslaugas atsiskaito Estijos gyventojai, smarkiai lenkiantys Latvijos ir Lietuvos gyventojus. skaityti »

Bus finansuojama 12 bendrų Lietuvos ir Prancūzijos mokslininkų projektų

Švietimo ir mokslo ministerijoje įvyko Lietuvos ir Prancūzijos mokslinio bendradarbiavimo programos „Žiliberas“ posėdis. Lietuva ir Prancūzija numato finansuoti 12 mokslininkų mobilumo projektų. skaityti »

„Danske“ bankas Lietuvos prognozių nekeičia

Euro zona šiais metais išliks recesijoje, o nedidelis augimas prognozuojamas tik 2013 m. Nepaisant to, Lietuvos ekonomika gana neblogai atsilaikė prieš iškilusias negandas. skaityti »