Lietuvos studentai kviečiami dalyvauti Finansų ministerijos mokslo darbų konkurse

Šiais metais jau trečią kartą Finansų ministerija inicijuoja ir kviečia dalyvauti 2016 m. studentų mokslo darbų konkurse apie Europos Sąjungos struktūrinių fondų investicijų efektyvumą. skaityti »

Pertvarkant įstaigas, mažinama priežiūros našta verslui

Nuo 2016 metų sausio 1 d. pradeda veikti Audito, apskaitos, turto vertinimo ir nemokumo valdymo tarnyba prie Finansų ministerijos. skaityti »

Gyventojams vertingiausia investicija – išsilavinimas ir žinios

Gyventojai labiausiai vertina investicijas į švietimą ir išsilavinimą, atskleidė Klaipėdoje ir Vilniuje atliktos gatvės apklausos. Daugiau kaip pusė (58 proc.) iš 100 apklaustųjų, nepriklausomai nuo jų amžiaus, teigė, kad švietimas ir mokslas yra prioritetas. skaityti »

Gerinamos sąlygos verslui

Finansų ministerija parengė teisės aktų pakeitimus, kuriuos priėmus, pagerės verslo sąlygos, siūlomi teigiami pokyčiai gali kilstelėti ir Lietuvos pozicijas kitų metų Pasaulio banko tyrime „Doing Business“. skaityti »

Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai laimėjimai perkeliami į nacionalinę teisę

Į nacionalinę teisę perkeliamos Europos Sąjungos (ES) Bendro pertvarkymo mechanizmo reglamento, Bankų gaivinimo ir pertvarkymo bei Indėlių garantijų sistemų direktyvų nuostatos. skaityti »

Pradėjo veikti naujoji Finansų ministerijos interneto svetainė

Finansų ministerija informuoja, kad šią savaitę pradėjo veikti naujoji ministerijos interneto svetainė finmin.lrv.lt. skaityti »

Projekto „Moksleiviai – į Vyriausybę“ dalyviai susipažino su Finansų ministerijos veikla

Rugpjūčio 24–28 dienomis Finansų ministerijoje viešėjo projekto „Moksleiviai – į Vyriausybę“ dalyviai – Aurelija Klimašauskaitė ir Rimvydas Felinskis. Moksleiviams buvo suteikta galimybė susipažinti su ministerijos ir jos valdymo srities įstaigų struktūra bei atliekamomis funkcijomis. skaityti »

Prof. dr. Renaldas Gudauskas paskirtas į Finansų ministerijos sudaromą Stebėsenos komitetą

Š. m. gegužės 7 d. įvyko Aukštojo mokslo tarybos posėdis, kuriame Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas buvo paskirtas į LR finansų ministerijos sudaromą Stebėsenos komitetą. skaityti »

Vilniuje vyks trečioji tarptautinė Lietuvos finansų rinkų konferencija

Finansų ministerija kartu su Lietuvos finansų rinkų institutu gegužės 14 d. Vilniuje organizuoja trečiąją Tarptautinę finansų rinkų konferenciją, kurioje bus pristatomos ir aptariamos šiuo metu pasaulio finansų rinkose aktualios temos. skaityti »

Lietuva užtikrino sklandų perėjimą į naująjį ES finansavimo periodą

Lietuva paskirstė visas besibaigiančio 2007–2013 m. finansinio periodo lėšas ir pradėjo įgyvendinti projektus pagal 2014–2020 m. periodo ES fondų veiksmų programos priemones. skaityti »