Bibliotekų lankytojai žinias apie naująją valiutą tikrinasi spręsdami euro testą

Keli šimtai Lietuvos gyventojų jau pasitikrino savo žinias apie naująją Lietuvos valiutą spręsdami euro testą. skaityti »

Finansų ministerija netoleruos piktnaudžiavimų, kai grąža atiduodama litais

2015 m. sausio 1-15 d. atsiskaityti už prekes ir paslaugas galima litais ir eurais, tačiau grąža, išskyrus kelias išimtis, turi būti atiduodama eurais. skaityti »

Sąžiningai perskaičiuoti kainas Lietuvoje įsipareigojo triskart daugiau įmonių nei Latvijoje

Sąžiningo kainų perskaičiavimo iniciatyva, įgyvendinama euro įsivedančiose šalyse, Lietuvoje sulaukė didesnio populiarumo nei Estijoje ir Latvijoje. skaityti »

Euras – jau ir mobiliosiose programėlėse

Geriau susipažinti su euru ir praktiniais jo įvedimo aspektais leis mobiliosios programėlės, pelniusios prizus Finansų ministerijos skelbtame konkurse „Mobilusis euro gidas“. skaityti »

Atsiskaitymą grynaisiais Finansų ministerija siūlo riboti diferencijuotai

Atsižvelgusi į suinteresuotų institucijų ir asocijuotų verslo struktūrų nuomonę, Finansų ministerija patobulino siūlymus dėl atsiskaitymų grynaisiais ribojimo. skaityti »

Nacionalinį euro testą sprendė 23 tūkst. šalies moksleivių

Spalio pabaigoje Lietuvos mokyklose baigėsi penkias dienas trukęs pirmasis moksleiviams skirtos programos „Euro lyga“ etapas. Jo metu Lietuvos mokiniai sprendė nacionalinį euro testą. skaityti »

Valstybės turto valdymą perima Turto bankas

Turto bankas, prie kurio po reorganizacijos prijungtas Valstybės turto fondas, nuo trečiadienio rūpinasi valstybės turtu, pranešė Finansų ministerija. skaityti »

Europos Sąjungos fondų projektų kontaktų mugėje – per 800 dalyvių

Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO vyksta Finansų ministerijos organizuota Europos Sąjungos fondų projektų aštuntoji Kontaktų mugė, kuri pritraukė daugiau nei 800 dalyvių. skaityti »

Euro įvedimo išlaidoms – 14,5 mln. litų iš Finansų ministerijos

Savivaldybių informacinių sistemų pritaikymui dirbti su euru, saugiam eurų gabenimui bei smulkioms pašto išlaidoms Finansų ministerija siūlo iš savo lėšų skirti 14,5 mln. litų. skaityti »

Seminarai apie eurą – kiekvienoje Lietuvos savivaldybėje

Rugsėjo 8 d. pradedamas seminarų apie euro įvedimą ciklas, kurio metu 60-yje Lietuvos savivaldybių per tris mėnesius bus surengta mažiausiai 70 informacinių renginių. skaityti »