V. Vasiliauskas: pasiektas įsiskolinimo lygis – papildomas rizikos veiksnys pasaulio ekonomikai

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas įspėja, kad pasiektas rekordinis ne finansų sektoriaus įsiskolinimo lygis gali tapti papildomu rizikos veiksniu pasaulio finansų stabilumui ir stabdyti ūkio augimą. skaityti »

Lietuva veržiasi į pasaulio „FinTech“ žemėlapį

Spalio 6 d. Finansų ministerija kartu su Lietuvos banku ir Londono Sičiu organizuoja konferenciją, į kurią iš viso pasaulio susirinks finansų rinkų politikos formuotojai, reguliuotojai, akademikai, verslo atstovai ir kiti besidomintys „FinTech“ sektoriaus plėtra. skaityti »

Lietuvos ir Lenkijos centrinių bankų konferencijoje – žymių ekonomistų diskusijos

Žymūs ekonomistai iš Europoje, Šiaurės Amerikoje ir Azijoje veikiančių centrinių bankų, universitetų ir kitų mokslo įstaigų ateinančią savaitę Vilniuje išsamiai aptars dabartinio pasaulinių vertės kūrimo grandinių amžiaus skatinamus tarptautinės prekybos pokyčius ir stiprėjančią makroekonominę šalių tarpusavio priklausomybę. skaityti »

Būtiniausių mokėjimo paslaugų įkainiai bus apriboti jau kitų metų pradžioje

Pakeistos Mokėjimų įstatymo nuostatos įpareigoja bankus ir kredito unijas jau kitų metų vasarį gyventojams pasiūlyti pagrindinę mokėjimo sąskaitą su būtiniausiomis mokėjimo paslaugomis. skaityti »

Didinamas dėmesys naujoms finansinėms technologijoms ir „Fintech“ sektoriaus plėtrai Lietuvoje

Sparti finansinių technologijų („Fintech“) sektoriaus plėtra pasaulyje lemia poreikį efektyviau išnaudoti šioje srityje turimą Lietuvos potencialą. skaityti »

Lietuvos banke bus pristatytas naujasis 50 eurų banknotas

Liepos 5 d. Lietuvos banke bus pristatytas naujasis serijos „Europa“ 50 eurų banknotas. Banknotą į apyvartą visoje euro zonoje planuojama išleisti 2017 m. pavasarį. skaityti »

V. Vasiliauskas: rizikų finansų sistemai yra, tačiau bankai atlaikytų didelius sukrėtimus

Lietuvos finansų sistema turi tvirtą stuburą: bankai atlaikytų indėlininkų paniką ar staigų skolininkų būklės pablogėjimą. skaityti »

V. Vasiliauskas: euro zonos drama pernelyg užsitęsė, ūkiui reikia stipresnio impulso

Euro zonos ekonomikos atsigavimas yra pernelyg lėtas bei trapus ir vien tik skatinamosios pinigų politikos nepakanka, kad ekonomikos variklis įsisuktų visu pajėgumu. skaityti »

V. Vasiliauskas paskirtas Lietuvos banko valdybos pirmininku

Seimas antrai kadencijai paskyrė Vitą Vasiliauską Lietuvos banko valdybos pirmininku. skaityti »

Lietuvos laimėjimus fizikos moksle garsinančioje aukso monetoje sužibo lazerio žvaigždė

Lietuvos banko išleista 5 eurų kolekcinė aukso moneta, skirta fizikai, pristatyta neseniai duris atvėrusiame Nacionaliniame fizinių ir technologijos mokslų centre Vilniuje. Jame šiuo metu lankytojus kviečia ir pasaulyje garsi CERN paroda. skaityti »