Programišių atakas bendrovės pastebi tik po pusės metų

Ekspertai pastebi, kad vienas dažniausių kelių į bendrovių vidinius tinklus – neatnaujinta programinė įranga ar kartu su nelicencijuota programine įranga įdiegtos kenkėjiškos programos. skaityti »

Vyrai kurtų verslą, kad netektų dirbti kitiems, moterys – norėdamos realizuoti save

Daugiau nei trečdalis 18-29 metų amžiaus Lietuvos gyventojų ketina kurti savo verslą arba aktyviai svarsto šią galimybę. Vyrai ir moterys tokiam žingsniui pasiryžtų dėl ganėtinai skirtingų priežasčių. skaityti »

Pareigas pradeda eiti naujasis „Microsoft Lietuva“ vadovas

Nuo rugpjūčio 10 dienos „Microsoft Lietuva“ vadovo pareigas pradeda eiti Ainis Kavaliauskas, iki šiol buvęs „IBM Lietuva“ verslo plėtros vadovu ir priklausęs minėtos bendrovės šalies vadovų komandai. skaityti »

Kam Lietuvos darbuotojai skirtų papildomą valandą paroje?

Jei lietuviams paroje atsirastų papildoma valanda, didžioji dalis ją skirtų sau, šeimai ar miegui, rodo šalies biurų darbuotojų apklausa. skaityti »

Vaikus reikėtų mokyti programavimo dar nepradėjus lankyti mokyklos

Kaip rodo Šiaurės Europos šalyse atliktas tyrimas, IT srities verslo atstovai mano, kad programavimo vaikai turėtų pradėti mokytis vos pradėję eiti į mokyklą arba dar anksčiau. skaityti »

Per 2,3 tūkst. Lietuvos moksleivių vienu metu mokėsi kurti žaidimus ir programėles

Programavimo valandos (angl. „Hour of Code“) iniciatyvos proga surengtoje tiesioginėje virtualioje programavimo pamokoje norą dalyvauti pareiškė daugiau nei 2,3 tūkst. moksleivių iš 75 Lietuvos mokyklų. skaityti »

Pasaulinė programavimo valanda pasiekė ir Lietuvą

Prie vienos didžiausių pasaulyje iniciatyvų, skatinančių jaunimą susipažinti su programavimu, šiemet prisijungia ir Lietuva. skaityti »

Lietuvos pedagogai išmanaus mokymo patirtį perduoda ir kolegoms užsienyje

Moderniosios technologijos padeda moksleiviams ne tik greičiau įsisavinti naujas žinias, bet ir ugdyti ateities karjeroje praversiančias kompetencijas. Tiesa, kaip pastebi ekspertai, mokytojams kartais vis dar pritrūksta drąsos išbandyti naujoves savo veikloje. skaityti »

VU vyko Lietuvos IT hakatonas

Liepos 3–6 d. VU Matematikos ir informatikos fakultete (MIF) įvyko programuotojų ir medijos renginys – Lietuvos 2014-ųjų IT hakatonas, surengtas „Microsoft Lietuva“ būstinėje ir VU MIF Mobiliųjų aplikacijų laboratorijoje. skaityti »

Nevyriausybinėms organizacijoms – nemokama galimybė dirbti moderniai ir mobiliai

Šiomis dienomis bendrovės „Microsoft Lietuva“ surengta penktoji „Bendrystės su NVO diena“ ir buvo skirta pristatyti nevyriausybinėms organizacijoms skirtas iniciatyvas. skaityti »