Indijoje kuriamas saulės energijos palaikomas oro uostas

Indijos miesto Kočino tarptautinis oro uostas taps pirmuoju pasaulyje, kurio darbas bus paremtas tik saulės energija. skaityti »

Brazilijos futbolo stadionas iš saulės pagamina daugiau energijos nei 11 čempionato dalyvių

Vienuolika iš 32 pasaulio futbolo čempionate dalyvaujančių valstybių sugeneruoja mažiau saulės energijos, nei Brazilijos nacionalinis stadionas. skaityti »

Mokslininkams pavyko sukurti ypač efektyvią saulės bateriją

Bendra Vokietijos ir Prancūzijos mokslininkų komanda po daugybės bandymų pasiekė ilgai lauktą rezultatą – jiems pavyko sukurti ypač mažą saulės energijos bateriją, kurios efektyvumas 50 proc. didesnis nei pirmtakių. skaityti »

Ant universiteto stogo įkurta laboratorija įdarbina saulę ir vėją

Ant Vilniaus Gedimino Technikos universiteto (VGTU) stogo esantys saulės kolektoriai ir vėjo jėgainė jau porą metų gamina elektros energiją. Dalis jos atiduodama į elektros energijos tinklą. Energija iš atsinaujinančių šaltinių taip pat naudojama ir Pastato energetinių ir mikroklimato sistemų laboratorijos patalpoms šildyti ar vėsinti bei karštam vandeniui ruošti. skaityti »

Saulės kolektoriai – modernus architektūrinis sprendimas

Didėjančios kainos, noras taupyti bei gyventi ekologiškai skatina žmones ieškoti alternatyvių energijos šaltinių, tokių kaip saulės energija. skaityti »

Kilnojama lemputė

Kartais mums prireikia nedidelės lemputės ieškant daiktų po spinta, arba norint nedegti šviesos ir tyliai įsėlinti į kambarį... Shannksi universiteto studentai sukūrė labai paprastą ir praktišką lemputę. skaityti »

Ekologiškas telefono kroviklis

Kartais telefonas išsikrauna pačiu netinkamiausiu metu. Tarkim, važiuojate autobusu ar sėdite kavinėje. Kompanija „TouchOfModern“ siūlo puikią išeitį – saulės energiją naudojantį kroviklį. skaityti »

„Baterijų automatas“ padės išvengti nepatogumų

Ar dažnai atsiduriate situacijoje kai išsikrauna telefono akumuliatorius? Muzikos grotuvas „numiršta“ grodamas mylimiausią dainą? O fotoaparato baterija tuščia kaip tik tą minutę, kai norisi įamžinti svarbų įvykį? Dizaineris Ping–Yi Lin siūlo išeitį – „kramtomosios gumos baterija“. skaityti »

Netrukus spausdinsime nauja saulės energiją naudojančia „Logitech“ klaviatūra

„Logitech“ saulės energiją naudojančių gaminių šeimą papildė nauja klaviatūra „Logitech Wireless Solar Keyboard K760“, skirta „Mac“, „iPad“ ar „iPhone“ įrenginiams. skaityti »

Nauja medžiaga leis efektyviau panaudoti Saulės energiją

Japonijos laikraštis „Yomiuri Shimbun“ paskelbė, kad „Mitsubishi Chemical Holdings Corp.“ planuoja jau 2013 metais pradėti naujo tipo apdailos medžiagos gamybą. skaityti »