KTU rektorius: „Siekiame mokytis iš geriausiųjų“

Šią savaitę KTU administracijos ir mokslo atstovų delegacija su oficialiu vizitu vieši JAV, kur lankysis Stanfordo universitete (Stanford University) ir Silicio slėnyje (Silicon Valley). Vizitas organizuotas kartu su Aalto universitetu (Suomija). Jo tikslas – bendradarbiavimo tinklų plėtra ir dalijimasis patirtimi su pasaulinio lygio mokslo, inovacijų ir entreprenerystės ekspertais. skaityti »

Verslininkai rekomenduoja rinktis technologinius mokslus

Artėjant priėmimui į aukštąsias mokyklas Lietuvos verslininkų konfederacijos (LVK) atstovai abiturientams rekomenduoja gerai apgalvoti studijų krypties pasirinkimą. Anot specialistų, šiandien darbo rinkoje perspektyviausios specialybės iš technologinių mokslų srities. skaityti »

XXI a. vaikui – technologijos nuo trejų metų

Vaiką supažindinti su technologijomis galima jau nuo trejų metų – taip progreso konferencijoje LOGIN, vyksiančioje balandžio 18-19 d., teigs ikimokyklinio ugdymo įstaigų tinklo „Vaikystės sodas" vadovė dr. Austėja Landsbergienė. skaityti »

„Siemens“ atidarė miestų plėtrai skirtą centrą „The Crystal“

Šią savaitę Londone duris atvėrė pirmasis „Siemens“ miestų plėtrai skirtas centras, kuriame įkurta didžiausia pasaulyje tvariam miestų vystymuisi skirta paroda. Dėl kristalo formos „The Crystal“ vardu pavadintame pastate vyks diskusijos ir konferencijos miestų plėtros temomis, veiks technologijų ir inovacijų centras. skaityti »

Vaikai smėlio pilis iškeitė į interneto technologijas

Pasaulį apraizgęs informacinių technologijų tinklas palietė ir vaikų laisvalaikio pramogas: smėlio dėžę, kamuolį ar žaidimą pagaliukais pakeitė kompiuteris, telefonas ir internetas. skaityti »

Seimas yra pasirengęs dalyvauti daugiakalbėse vaizdo konferencijose

Šiuolaikinėje aukštų technologijų aplinkoje niekam nėra naujiena vaizdo konferencijos, kurios iki šiol sėkmingai naudotos ir Lietuvos Respublikos Seime. skaityti »

„Hitachi“ paskelbė sukūrusį elektros variklį, kuriame nenaudojami retieji žemės metalai

Japonijos aukštųjų technologijų įmonė „Hitachi“ pristatė elektros variklį, kuriame nėra retųjų žemės metalų, taip siekiama sumažinti gamybos išlaidas ir priklausomybę nuo importuojamų, daugiausia iš Kinijos, ribotų šių žaliavų resursų. skaityti »

Papildytos realybės technologijos tampa miestų planavimo įrankiu

Ar norite žinoti, koks vaizdas atsivers iš planuojamo namo balkono arba kaip biurų pastatas įsiterps į aplinką? Suomijos techninių tyrimų centras (VTT Technical Research Centre) pasiūlė papildytos realybės technologiją, kuri leidžia tai pamatyti išmaniojo telefono ar „iPad“ planšetinio kompiuterio ekrane. skaityti »

Tarptautinė konferencija „Unikalių identifikatorių svarba mokslininkui, institucijai, šaliai“

Vasario 14 d. vyks tarptautinė konferencija „Unikalių identifikatorių svarba mokslininkui, institucijai, šaliai“, kuri vyks LR Seimo konferencijų salėje. Konferencijos tikslas – supažindinti akademinę bendruomenę su moderniomis technologijomis, kuriančiomis atskiro mokslininko, institucijos ar net valstybės įvaizdį interneto pasaulyje. skaityti »

„Microsoft“ pademonstravo kelias kuriamas technologijas

„Microsoft“ pademonstravo kelias kuriamas technologijas, kurios turės naujoviško tipo vartotojo sąsajas. skaityti »