Saugumo ekspertai iš viso pasaulio kviečiami įsilaužti į naftos perdirbimo įmonę

„Kaspersky Lab“ paskelbė tarptautinį saugumo konkursą „Capture the Flag“, kurio dalyviams suteikiama galimybė įsilaužti į naftos perdirbimo įmonę. skaityti »

„No More Ransom“ iniciatyva: daugiau nei 28 000 iššifruotų įrenginių

Prieš metus, 2016 m. liepos 25 d., Nyderlandų nacionalinė policija, Europolas, „McAfee“ ir „Kaspersky Lab“ pradėjo iniciatyvą „No More Ransom initiative“. skaityti »

Naujas pavojingas bankinis „Trojos“ virusas pasirengęs pulti

„Kaspersky Lab“ ekspertai aptiko „NukeBot“ – naują kenkėjišką programą, kuri skirta vogti internetinės bankininkystės klientų duomenis. skaityti »

„Kaspersky Lab“ švenčia 20 metų jubiliejų

1989 m. jaunas programinės įrangos inžinierius nustatė, kad jo kompiuterį užpuolė nežinomas „Cascade“ virusas. Tas inžinierius – tai Eugenijus Kaspersky. skaityti »

Išpirkos reikalaujantys virusai pavojų kelia išsivysčiusioms rinkoms

Išpirkos reikalaujančių virusų platintojai daugiausia dėmesio skiria turtingoms šalims. Išsivysčiusiose rinkose ne tik aukštesnis pajamų lygis, bet ir pažangesnė mobiliojo ir elektroninio mokėjimo infrastruktūra. Pagal skaityti »

Nori būti saugus – nesidalink savo įrenginiais ir duomenimis

Beveik pusė naudotojų, kurie dalijosi savo duomenimis internete, buvo praradę duomenis iš išmaniųjų telefonų. skaityti »

2017 m. pirmąjį ketvirtį išpirkos reikalaujančių virusų skaičius išaugo trigubai

Aptiktų mobiliųjų išpirkos reikalaujančių virusų skaičius pasiekė 218 625 per ketvirtį, palyginti su 61 832 ankstesnį ketvirtį. skaityti »

„Kaspersky Lab“ aptiko naujas pagarsėjusio botneto galimybes

„Kaspersky Lab“ aptiko programą, kuri leidžia perkelti botą „Mirai“ iš užkrėsto „Windows“ mazgo į bet kurį pažeidžiamą išmanųjį „Linux“ įrenginį. skaityti »

„Kaspersky Lab“ pataria, kaip saugotis nuo vagysčių

2016 m. naudojant „Kaspersky Lab“ išpuolių blokavimo technologijas buvo aptikta ir atremta 13 proc. daugiau atvejų nei 2015 m. skaityti »

„Kaspersky Lab“ išleido saugią specializuotą operacinę sistemą

Pagrindinės į operacinę sistemą įdiegtos funkcijos pritaikytos telekomunikacijų ir automobilių pramonei, taip pat ypatingos svarbos infrastruktūros objektams. skaityti »