Ar jūs saugūs internete?

Naudojimosi internetu įpročiai gali padėti apsaugoti skaitmeninį „aš“, pinigus ir asmeninius duomenis. skaityti »

Naudotojai dažniau ieško informacijos internete, nei bando ją įsiminti

Šiuolaikiniai naudotojai nesivargina išmokti ar įsiminti informaciją, kurią lengvai galima rasti internete arba tarp duomenų, saugomų skaitmeniniame įrenginyje. skaityti »

Du trečdaliai vaikų naudojasi nepageidaujamu turiniu internete

Remiantis „Kaspersky Lab“ atlikto globalaus vaikų elgesio internete tyrimo rezultatais, 2014 m. daugiau nei du trečdaliai „Kaspersky Lab“ teikiamos funkcijos „Tėvų kontrolė“ naudotojų (68 proc.) susidūrė su netinkamu arba pavojingu turiniu tinkle. skaityti »

Naujoji programėlė nemokamai ras pamestą išmanųjį telefoną

„Kaspersky Lab“ pristato naują nemokamą programėlę „Kaspersky Phound!“ išmaniųjų telefonų su operacine sistema „Android“ informacijos apsaugai. Ši programa padės greitai rasti pamestą įrenginį ir neleis sukčiams užvaldyti vertingų duomenų. skaityti »

32 proc. naudotojų nemato rizikos dalytis savo įrenginiu

Maždaug trečdalis viso pasaulio respondentų (32 proc.), skolinančių savo įrenginius giminaičiams, kolegoms ar draugams naršyti internete, nesiima saugumo priemonių asmeninei informacijai apsaugoti, liudija „Kaspersky Lab“ kartu su nepriklausoma analitine bendrove „B2B International“ atlikto tyrimo rezultatai. skaityti »

Kaip planšetę padaryti saugią vaikams?

Vis daugiau vaikų ir paauglių per Kalėdų ir Naujųjų metų šventes svajoja apie vieną ar kitą įrenginį. Tačiau tėvai atžalai pirkdami išmanųjį telefoną, planšetę ar nešiojamąjį kompiuterį privalo atminti, kad nekontroliuojami vaikai su įvairiais įrenginiais rankose ateityje gali sukelti nemažai problemų. skaityti »

„Kaspersky Lab“ kas mėnesį išleidžia 4 petabaitus atnaujinimų

„Kaspersky Lab“ suskaičiavo, kad kas mėnesį jos apsaugos produktai visame pasaulyje gauna iki 60 tūkst. atnaujinimų. skaityti »

Ekspertai pataria, kaip įsiminti patikimus slaptažodžius

Norint užtikrinti kompiuterinį saugumą būtina naudotis patikimu slaptažodžiu. Kol nėra patikimesnio identifikavimo būdo kaip slaptažodis, teks sugalvoti, kaip išmokti juos lengvai įsiminti. skaityti »

Kas aštuntas europietis netiki kibernetinėmis grėsmėmis

Remiantis bendrovės „B2B International“ kartu su „Kaspersky Lab“ atlikto tyrimo rezultatais, 12 proc. europiečių interneto vartotojų netiki kibernetinių atakų realumu. skaityti »

Apie pusė Lietuvos vartotojų baiminasi sekimo internetine kamera

42 proc. Europos vartotojų, dalyvavusių „Kaspersky Lab“ ir „B2B International“ tyrime pažymėjo, kad baiminasi stebėjimo per internetinę kompiuterio kamerą. Lietuvoje dėl to bijo 49 proc. apklaustųjų. skaityti »