Sekama toliau: „Kaspersky Lab“ atvėrė naują kibernetinio šnipinėjimo kampanijos vingį

Išaiškintos naujojo kibernetinio šnipinėjimo kampanijos etapo detalės, susijusios su dar pernai „Kaspersky Lab“ ir „CrySyS Lab“ specialistų aptiktu „Trojos“ virusu „MiniDuke“. skaityti »

„Kaspersky Lab“ mini pirmojo mobiliųjų platformų kirmino aptikimo 10-metį

Lygiai prieš 10 metų „Kaspersky Lab“ aptiko „Cabir“ – pirmąjį kirminą, naudojamą mobiliuosiuose įrenginiuose. skaityti »

„Kaspersky Lab“ skelbia apie „GameOver Zeus“ ir „Cryptolocker“ pavojų

Naujiena apie tai, kad kenkėjiška programa „GameOver Zeus“ veikia kartu su programa plėšiku „Cryptolocker“ vienoje kibernetinio nusikaltimo kampanijoje, privertė sunerimti. skaityti »

Pasaulio futbolo čempionatui artėjant „Kaspersky Lab“ įspėja apie profesionalią apgavystę

„Kaspersky Lab“ įspėja, kad Pasaulio futbolo čempionatui ruošiasi ir apgavikai, demonstruojantys tikrą meistriškumą bandydami užkrėsti interneto vartotojų kompiuterius kenkėjiška programine įranga ir pasisavinti svetimus pinigus. skaityti »

Pusė tėvų Lietuvoje reguliariai leidžia savo vaikams savarankiškai naudotis įrenginiais

Kai kalbama apie vaikus internete, visuotinis tinklo prieinamumas tampa ne tik naudingos informacijos ir pramogų, bet ir grėsmių šaltiniu, tai liudija „Kaspersky Lab“ užsakyto tyrimo rezultatai. skaityti »

Kibernetinis pasaulis toks, koks yra pagal skaičius ir faktus

„Kaspersky Lab“ siūlo unikalius statistinius duomenis, atspindinčius realų šiandienį kibernetinį pasaulį ir jo gyventojus. skaityti »

Kas yra kas: „Kaspersky Lab“ suteikia paslaugą tirti savo „Facebook“ aplinką

„Kaspersky Lab“ socialinio tinklo „Facebook“ vartotojams išleido naują paslaugą „FriendOrFoe“, leidžiančią įvertinti draugų elgesį, jų aktyvumą, taip pat pamatyti, kaip vartotojas atrodo iš šalies. skaityti »

„Kaspersky Lab“ aptiko SMS „Trojos“ virusą 66 pasaulio šalių

Pastaruoju metu mes stebime, kaip SMS „Trojos“ virusai plečia savo geografiją. Šiuo metu tarp „Kaspersky Lab“ dažniausiai aptinkamų mobiliųjų kenkėjiškų programų pirmąją vietą užima „Trojos“ virusas, gebantis siųsti SMS premium numeriais į 14 skirtingų pasaulio šalių. skaityti »

Trys prieš vieną: vidutinis grėsmių skaičius vienam vartotojui

2013 m. buvo aptikta apie 143 tūkst. naujų kenkėjiškų programų mobiliesiems įrenginiams modifikacijų, o mobiliųjų virusų netikriems laiškams siųsti, kreditinių kortelių duomenims ir pinigams iš vartotojų banko sąskaitų vogti pavyzdžių skaičius padidėjo beveik 20 kartų. skaityti »

„Kaspersky Lab“ atskleidžia informaciją apie „olimpinius“ šlamštalaiškius

Reikšmingi pasaulio įvykiai visada kaip magnetas traukia kibernetinius apgavikus. Šlamštalaiškių siuntėjai naudojasi tokiais įvykiais, kad atkreiptų vartotojų dėmesį į reklamuojamas prekes ir paslaugas, arba siunčia kenkėjiškus priedus ir nuorodas. skaityti »