„Kaspersky Lab“ rūpinasi vaikų saugumu internete

„Kaspersky Lab“ pasakoja apie pavojus, kurie gresia jauniems interneto vartotojams ir kaip nuo šių pavojų apsisaugoti. skaityti »

Kibernetinių grėsmių plėtros tendencijos Baltijos šalyse

Analizuodami balandžio mėn. kibernetinių grėsmių statistiką „Kaspersky Lab“ ekspertai priėjo išvadą, kad tarp visų Baltijos šalių blogiausia situacija yra Lietuvoje. skaityti »

„Kaspersky Lab“ patarimai: saugiai įkrauname išmanųjį telefoną

„Kaspersky Lab“ ekspertai apibendrina pagrindines saugaus išmaniojo telefono įkrovimo taisykles. skaityti »

Ugo Čavesas „tarnauja“ sukčiams

Po gana ženklaus siunčiamo šlamšto kiekio augimo vasarį pirmąjį pavasario mėnesį jo apimtis stabilizavosi ties 70,1 proc. riba. Tačiau dėl to vartotojai nenudžiugo – kenkėjiškų priedų dalis nelauktoje elektroninėje korespondencijoje gerokai padidėjo ir pasiekė 4 proc. skaityti »

„Kaspersky Lab“ ekspertai pataria, kaip saugotis „Bitcoin“ sukčių

„Kaspersky Lab“ ekspertai aptiko dvi „Skype“ sparčiai plintančias kampanijas – pasitelkę socialinės inžinerijos metodus sukčiai vilioja vartotojus atversti nuorodą. Kenkėjiškoms nuorodoms siųsti naudojamos pavogtos arba specialiai sukurtos „Skype“ sąskaitos, o galutinis vienos iš kampanijų tikslas – apgavikiškas virtualiosios „Bitcoin“ valiutos generavimas. skaityti »

„Kaspersky Lab“ patarimai, kaip apsaugoti vaikus nuo virtualaus teroro

Anksčiau vaikai ginčydavosi žaidimo aikštelėse, o dabar šie ginčai persikėlė į virtualią erdvę, pavyzdžiui, į „Facebook“. Nerimą kelianti statistika rodo, kad kas penktas paauglys (21,9 proc.) buvo patyręs virtualų terorą – kibernetines patyčias. skaityti »

„Android“ įrenginiai vis labiau atakuojami

2012 m. „Android“ platforma tapo pagrindiniu virusų kūrėjų ir kenkėjų mobiliuosiuose tinkluose taikiniu, o kibernetinis šnipinėjimas ir stebėjimo programos dabar akivaizdžiai taikosi ir į mobiliuosius įrenginius. skaityti »

„Kaspersky Lab“ sukūrė korporatyvinę naujos kartos apsaugą

„Kaspersky Lab“ skelbia naujų produktų komplekso „Kaspersky Security verslui“, skirto korporatyvinio informacinio tinklo saugumui užtikrinti, pasirodymą Lietuvos rinkoje. skaityti »

„Nigerijos“ laiškai – sukčiavimo internetu būdas

Kaspersky Lab“ ekspertė Marija Rubinštein savo straipsnyje pasakoja apie vieną iš labiausiai paplitusių sukčiavimo būdų – vadinamuosius Nigerijos laiškus. skaityti »

„Kaspersky Lab“ papasakojo apie „Red October“

2012 m. spalį „Kaspersky Lab“ ekspertai pradėjo tarptautinių diplomatinių atstovybių kompiuterinių tinklų atakų serijos tyrimą. Tirdami šiuos incidentus specialistai aptiko didelio masto kibernetinio šnipinėjimo tinklą. skaityti »