Vilniuje plečiama elektromobilių infrastruktūra

Vilnius sparčiai žengia į priekį, įsileisdamas vis daugiau naujovių – savivaldybė, matydama elektromobilių augimą mieste, nusprendė vilniečiams įrengti daugiau įkrovimo stotelių. skaityti »

Automobilio salonas tieks namams elektrą ir pramogas

Buitinės elektronikos parodoje CES automobilių gamintoja „Hyundai“ pristatė išmaniųjų namų integracijos su bepiločiu automobiliu koncepciją. skaityti »

Namams elektrą tieks automobilis

Aplinką tausojantys namai elektros energiją gaus iš saulės elementų, vėjo jėgainių ir iš elektromobilių. skaityti »

Ilgaamžis akumuliatorius veiks net 20 metų

Skelbiama, kad naujas akumuliatoriaus tipas veiks net 20 metų, t. y. 10 kartų ilgiau, nei veikia standartiniai ličio jonų akumuliatoriai. skaityti »

Italų studentai sukūrė origami išvaizdos elektromobilį

Anot projekto autorių, automobilis ne tik važiuos pats automatiškai, bet ir reaguos į vairuotojo nuotaiką – pagal tai kurs atitinkamą atmosferą. skaityti »

BMW elektromobilyje – techninė integracija su „Apple iPhone“ ir „Watch“

Kaip praneša „Business Insider“, kompanijos „Apple“ ir BMW sėkmingai bendradarbiauja ir kuria naują sistemą, skirtą elektromobiliui „BMW i3“. skaityti »

„BMW i3“ išrinktas geriausiu 2015 m. elektromobiliu

Nepraėjus nė metams nuo „BMW i3“ prekybos starto, šis elektromobilis į savo triumfo lentyną pastatė dar vieną – „Geriausio „žaliojo“ automobilio 2015“ – apdovanojimą. skaityti »

Studentų sukurtą elektromobilį galima įkrauti vos per 3 valandas

Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) studentų grupė sukūrė unikalų vienvietį elektromobilį, pretenduojantį užpildyti rinkoje esantį atotrūkį tarp dviračio ir automobilio. skaityti »

P-MOB – saulės energija varomas elektromobilis

Italijoje pagamintas elektromobilis, veikiantis beveik vien tik su saulės energija. skaityti »

Į Lietuvos kelius išriedėjęs elektromobilis tirs praktines ekotransporto pritaikymo galimybes

Elektros skirstomojo tinklo operatorė AB LESTO, norėdama atlikti bandymus ir praktiškai įvertinti elektromobilio panaudojimo galimybes ir potencialą Lietuvos klimato ir kelių sąlygomis, 3 metams išnuomojo elektromobilį „Nissan LEAF“. Pasaulyje šis penkiavietis elektromobilis yra pats populiariausias. skaityti »