Beveik 270 elektroninių knygų skaityklių pasieks savivaldybių bibliotekas

Vyriausybė pritarė Kultūros ministerijos siūlymui 268-ias elektroninių knygų skaitykles perduoti savivaldybių nuosavybėn. skaityti »

VGTU leidykla „Technika“ mokys naudotis elektroninėmis knygomis

Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) leidykla „Technika“ spalį pradės rengti užsiėmimus, kurių metu supažindins Aukštaitijos regiono skaitytojus su elektroninėmis knygomis, jų formatais, funkcijomis, pranašumais ir paieška. skaityti »

Tarp populiariausių e. knygų – pusė lietuvių autorių kūrinių

Į populiariausių kovo mėnesio e. knygų dešimtuką pateko penkių lietuvių autorių – A. Tapino, J. Žilinsko, A. Čekuolio, I. Buivydaitės ir S. Parulskio – knygos. skaityti »

Elektroninės knygos – literatūros ateitis ar tik laikinas susižavėjimas?

E-knygų pranašumai akivaizdūs: interaktyvumas, ekologiškumas, galimybė tekstą papildyti vaizdais bei garsais, paprastesnis ir kur kas greitesnis platinimas, galiausiai – žemesnė kaina. skaityti »

Nemokamos elektroninės knygos – apie svarbiausius NASA teleskopus

JAV kosmoso agentūra NASA išleido dvi nemokamas elektronines knygas apie „Hubble“ kosminį teleskopą ir jo kol kas į kosmosą nepaleistą įpėdinį. skaityti »

„Alma littera“ žengia į elektroninių knygų rinką

Įmonių grupė „Alma littera“ skaitytojams pristato elektronines knygas – apie 300 užsienio ir lietuvių autorių knygų el. formatu jau galima įsigyti elektroniniuose knygynuose pegasas.lt ir knyguklubas.lt. skaityti »

Elektronines knygas mėgstantys žmonės skaito daugiau

Tyrėjai padarė išvadą, kad skaitykles besirenkantys žmonės skaito daugiau knygų nei besirenkantieji tradicines knygas. skaityti »

„Microsoft“ investuos 300 mln. dolerių į „Barnes & Noble“ skaitytuvus

Didžiausia pasaulyje programinės įrangos gamintoja „Microsoft“ investavo 300 mln. dolerių į populiarių „Barnes & Noble“ skaitytuvų „Nook“ gamybą. skaityti »

„Nokia Reading“ – rinktinei publikai

Parodoje „Mobile World Congress“ pristatytas naujas sprendimas „Nokia Reading“, įdiegtas į išmanųjį telefoną „Nokia Lumia“. skaityti »

Pasaulyje auga elektroninių knygų paklausa

JAV leidėjų asociacija įvertino elektroninių knygų pardavimą JAV 2012-ųjų sausį. skaityti »