Virtualiosios realybės perspektyvos: nuo apsipirkinėjimo iki karybos

Virtuali realybė tarnauja ne tik išsiilgusiems pramogų ar naujų potyrių, bet ir tiesiog siekiant pagerinti mūsų kasdienį gyvenimą. skaityti »

3D technologija padeda studentams įgyti medicinos žinių

Šiuolaikinė 3–D simuliacijų platforma medicinos studentams gali pasiūlyti unikalią galimybę patobulinti diagnostikos ir pacientų gydymo įgūdžius. skaityti »

6 būdai, kaip žaidimai gali padėti užtikrinti tinkamą sveikatos priežiūrą

Internete vis daugėja straipsnių kaip kompiuteriniai žaidimai gali padėti spręsti įvairias sveikatos problemas. Pateikiame trumpą apžvalgą, ką kartu gali nuveikti žaidimų industrija ir sveikatos priežiūros institucijos. skaityti »

Valstybė finansuos daugiau rezidentūros vietų

Šiais metais į valstybės finansuojamas studijų vietas planuojama priimti 410 rezidentūros studentų – 25 daugiau, nei buvo numatyta pernai. Šiandien Vyriausybė patvirtino rezidentūros studijų vietų skaičių. Medicinos rezidentūrai bus skiriamos 385 studijų vietos, odontologijai – 15, veterinarinei medicinai – 10. skaityti »

Negalintiems atvykti į medicinos įstaigą – konsultacijos internetu

Lietuvoje pradėjo veikti pirmoji interneto svetainė MedicinaTau.lt, kuri įprastą gydytojo konsultaciją perkelia į virtualią erdvę. skaityti »

Žaidimai, skirti mokyti chirurgus

Žaidimų naudojimas mokymo procese, ko gero jau nieko nestebina, tačiau yra sričių, kuriose sužaidybinimas kelia nuostabą. skaityti »

Žaidimas padės išmokti apsaugoti medicininius duomenis

Sveikatingumo žaidimai dažnai naudojami pacientų švietimui arba sveikos gyvensenos skatinimui. Šiuo metu tokiais žaidimais pradėjo naudotis gydytojai bei medicinos įstaigų darbuotojai. skaityti »

Brandžios ląstelės laikrodį galima pasukti atgal

Šiais metais Nobelio premija medicinos ir fiziologijos srityje skirta britui serui Johnui B. Gurdonui ir japonų mokslininkui prof. Shinyai Yamanakai už atradimą, pademonstravusį, kad subrendusios (diferencijuotos) ląstelės gali būti perprogramuotos į daugiagales (nebrandžias, nediferencijuotas) ląsteles. skaityti »

Medicinos ateitis – genomika

Genomika padeda išspręsti daugybę medicinos problemų, kurios iki šiol buvo laikomos neišsprendžiamomis ar mažų mažiausiai sudėtingomis. skaityti »

Mažiausia vaizdo kamera pasaulyje

Bendrovė „Medigus“ pranešė sukūrusi kur kas mažesnę vaido kamerą, kuri pretenduoja į mažiausios pasaulyje kameros titulą. skaityti »