Darbuotojai – pagrindinis kibernetinių nusikaltėlių taikinys

„Kibernetinio saugumo problema Lietuvoje yra lygiai tokia pat aktuali kaip ir didžiausiose pasaulio šalyse, kadangi šalių, biurų ar namų sienos kibernetinėje erdvėje neegzistuoja“, sako Monika Žemgulytė, Kazimiero Simonavičiaus ir „Cyber Security Academy“ Kibernetinio saugumo mokymų projekto vadovė. skaityti »

Kibernetinio saugumo taryboje aptartas Nacionalinės kibernetinio saugumo strategijos rengimas

Liepos 12 d. įvyko jau penktasis nuo 2015 m. egzistuojančios Kibernetinio saugumo tarybos, vadovaujamos Tarybos pirmininko – Krašto apsaugos viceministro Edvino Kerzos – posėdis. skaityti »

Kibernetinio saugumo srityje Europoje lyderiauja Estija

Tarptautinė telekomunikacijų sąjunga paskelbė pasaulinį kibernetinio saugumo indeksą. skaityti »

Lietuvos vadovybė aptarė kibernetinio saugumo klausimus su Slovėnijos prezidentu

Birželio 13 d. LR Krašto apsaugos viceministras Edvinas Kerza ir prezidentė Dalia Grybauskaite susitiko su Slovėnijos prezidentu Borutu Pahoru. skaityti »

Kibernetinis saugumas ir dirbtinis intelektas – ateities inovacija?

Ateis tokia diena, kai programuotojai galės perleisti savo darbą pačioms save mokančioms mašinoms, kompiuteriai gebės mokytis, naudotis tomis žiniomis, kurias sukaupė iš daugybės visų mūsų naudojamų įrenginių. skaityti »

„Kaspersky Lab“ nustatė pagrindines Europos grėsmes

Pasaulinė kibernetinio saugumo bendrovė „Kaspersky Lab“ spalio 20–23 d. Maltoje surengė kasmetį Europos kibernetinio saugumo savaitgalį. Į renginį susirinko bendrovės ekspertai, Nyderlandų nacionalinės policijos atstovai, žurnalistai ir verslo svečiai iš viso regiono. skaityti »

LR RRT glaudžiai bendradarbiaus su Gruzijos ekspertais kibernetinio saugumo srityje

Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) ir Keitimosi duomenimis agentūra prie Gruzijos teisingumo ministerijos (KDA) pasirašė susitarimą dėl bendradarbiavimo kibernetinių incidentų prevencijos ir tyrimo srityje. skaityti »

„Cisco Connect“: kibernetinio saugumo rizika šiuolaikiniame skaitmeniniame pasaulyje

2016 m. gegužės 10 d., antradienį, Vilniuje vyks įmonės „Cisco“, vienos iš pirmaujančių pasaulyje kompiuterių tinklo įrangos ir programinės įrangos gamintojos, rengiama verslo konferencija „Cisco Connect“. skaityti »

Ką kitiems metams turėtų pasižadėti IT specialistai?

Kasmet milijonai eurų skiriama apsaugoti verslo procesus, tačiau kibernetiniai nusikaltėliai randa būdų ir saugumo spragų įsilaužti į įmonės tinklus bei serverius. skaityti »

Baltijos šalys stiprina bendradarbiavimą kibernetinio saugumo sityje

Lapkričio 4 d. Lietuvos krašto apsaugos Juozas Olekas, Latvijos gynybos ministras Raimonds Bergmanis ir Estijos ūkio reikalų ir susisiekimo ministras Kristen Michal elektroniniu būdu pasirašė susitarimo memorandumą dėl bendradarbiavimo kibernetinio saugumo srityje. skaityti »