IT saugumo konferencijoje – dėmesys kibernetinio saugumo temoms

Š. m. spalio 29 dieną Vilniuje, parodų ir kongresų centre LITEXPO, vyks didžiausia Lietuvoje metinė kibernetinio saugumo konferencija. skaityti »

„Cisco Systems Inc.“ sistemos užtikrintai lyderiauja informacijos saugumo rinkoje

Antri metai iš eilės bendrovė „NSS Labs“ pripažino „Cisco Systems Inc.“ produktus geriausiomis informacinės apsaugos priemonėmis rinkoje. skaityti »

Kinija stebės didžiausias interneto įmones

Agentūra „Sinchua“ pranešė, kad Kinijos valdžia nusprendė įkurti tinklo apsaugos skyrių, kuriame dirbtų policininkai, prižiūrintys didžiausių interneto įmonių veiklą. skaityti »

Nuo trukdžių iki šnipinėjimo. Ką turime žinoti apie kibernetinį saugumą?

Kibernetinis saugumas šiandien vis dar išlieka nemenka problema ir iššūkis didžiajai daliai įmonių ar institucijų. Kai imta rimtai vertinti kibernetinio saugumo grėsmes, pradėjo rastis iniciatyvų kurti įvairias tarybas, centrus, susibūrimus, kuriuose kalbama, kokie turėtų būti pirmieji žingsniai gerinant kibernetinį saugumą Lietuvoje. skaityti »

„Microsoft“ padės Ukrainai kovoti su kibernetinėmis atakomis

Ukrainos vadovybė susitarė su kompanija „Microsoft“ dėl bendradarbiavimo kibernetinio saugumo srityje. skaityti »

Kibernetinis saugumas svarbus ir kiekvienam vartotojui

Kibernetinis saugumas svarbus ne tik nacionalinio saugumo prasme, bet ir kiekvienam vartotojui, sako Tarptautinės telekomunikacijų sąjungos strategijos padalinio vadovas Tomas Lamanauskas. skaityti »

Lietuvos universitetuose jau rengiami kibernetinio saugumo specialistai

Lietuvos kibernetinis saugumas jau kelis kartus buvo patekęs į rimtą pavojų: kibernetinės atakos privertė tiek valdžios, tiek verslo atstovus susirūpinti savo informacijos apsauga. Tuo tarpu šalies universitetai išleidžia pirmuosius diplomuotus kibernetinio saugumo specialistus. skaityti »

Didinamas dėmesys kibernetiniam saugumui

Ryšių reguliavimo tarnybos padalinys, vykdantis nacionalinio elektroninių ryšių tinklų ir informacijos saugumo incidentų tyrimo veiklą (CERT-LT), dirbs 24 valandas per parą be poilsio dienų. skaityti »

Seimo NSGK pirmininkas A. Paulauskas: stiprinant kibernetinį saugumą, nebūtina iškart išleisti milijonus

Po ketvirtadienį vykusio Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) posėdžio, komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas pabrėžė, kad būtina suformuoti privataus ir viešojo sektorių bendradarbiavimo modelį, kuris užtikrintų operatyvią gynybą nuo kibernetinių atakų. skaityti »

„Kaspersky Lab“ rūpinasi vaikų saugumu internete

„Kaspersky Lab“ pasakoja apie pavojus, kurie gresia jauniems interneto vartotojams ir kaip nuo šių pavojų apsisaugoti. skaityti »