Pristatys, kas šiemet bus svarbiausia IT verslui

Kovo 31 d. vyks kasmetė didžiausia „Microsoft“ konferencija Baltijos šalyse „TechDay 2016“. skaityti »

Šviesos staliukais Europą užkariaujanti kūrėja: be el. įgūdžių, kaip be gerų batų maratonui

Europą nustebinusi dar neregėtais inovatyviais šviesos staliukais Vita Markevičiūtė mano, kad domėtis technologijomis ir mokytis elektroninių įgūdžių gali ir turi visi, nepriklausomai nuo lyties ar amžiaus. skaityti »

Lietuvis robotų kūrėjas: nustokite sprogdinti saldainius telefonuose ir pradėkite kurti

Kristijonas Vasiliauskas politikos mokslus iškeitė į robotiką, nes, anot jo, robotus suprasti kur kas lengviau nei žmones. Šiuo metu 23 m. vilnietis yra „Robotikos akademijos“ bendraįkūrėjas, besistengiantis įrodyti visiems, kad programavimas, robotai ir kompiuteriai nėra tik ypatingais protiniais gebėjimais apdovanotiems žmonėms. skaityti »

„Microsoft“ pristatė SQL serverį „Linux“

Bendrovė „Microsoft“ oficialiame savo tinklaraštyje paskelbė, kad SQL serveriai atkeliauja į operacinę sistemą „Linux“ . Tai įgalins klientus naudoti SQL serverius visuose organizacijos lygmenyse. skaityti »

„Microsoft“ įsigijo mobiliųjų programų kūrimo platformą „Xamarin“

Technologinės ir programinės įrangos kūrėja „Microsoft“ įsigijo pirmaujančią mobiliųjų programų kūrimo platformą „Xamarin“. skaityti »

„Microsoft“ pristatė naują išmanųjį telefoną „Lumia 650“

„Microsoft“ viešai pristatė naująjį „Lumia“ šeimos narį – „Lumia 650“. Šis išmanusis telefonas buvo kurtas, orientuojantis tiek į verslo klientus, tiek į „Windows“ gerbėjus. skaityti »

„Microsoft“ kuria virtualų ateities futbolą

„Microsoft“ tikisi išpopuliarinti papildytosios realybės akinius amerikietiškame futbole. skaityti »

„Microsoft“ pirmauja rinkoje pagal verslo analitikos viziją

Konsultacinė tyrimų bendrovė „Gartner“ savo ataskaitoje „Microsoft“ pripažino verslo analitikos platformų lydere. skaityti »

„Microsoft“ pristatė naują hibridinio debesies platformą „Azure Stack“

„Microsoft“ pristatė „Azure Stack“ bandomąją versiją – tai nauja hibridinio debesies platforma, leidžianti bendrovėms naudotis „Azure“ paslaugomis tiesiai iš nuosavų, privačių duomenų centrų. skaityti »

„Microsoft“ paaukos 1 mlrd. JAV dolerių vertės debesų kompiuterijos resursų visuomenės gerovei

Korporacijos „Microsoft“ vadovas Satya Nadella paskelbė, kad neseniai įkurta organizacija „Microsoft Philanthropies“ per ateinančius trejus metus nevyriausybinėms organizacijoms ir moksliniams tyrimams paaukos bendrovės debesų kompiuterijos resursų, vertų 1 mlrd. JAV dolerių. skaityti »