Naujaisiais metais pasaulio ekonomikoje – geros naujienos

Šiais metais euro zonoje, kartu ir visoje Europoje, vis dar buvo jaučiamas per ilgai užsitęsusios recesijos šleifas, tačiau antrąjį šių metų ketvirtį Europos ekonomikos dangus pradėjo giedrytis. skaityti »

Dėmesys senjorams aštuntos klasės mokiniams pelnė pergalę

Tradicinės Finansinio raštingumo olimpiados, kurioje varžėsi 5–9 klasės, prizines vietas bei specialiąsias nominacijas pasidalijo skirtingo amžiaus vaikai iš Vilniaus, Klaipėdos, Panevėžio bei Šilalės mokyklų. skaityti »

„Danske“ bankas – jau ir mobiliajame įrenginyje

Šį mėnesį pradėjo veikti mobilusis bankas – „Danske mBankas“. Įrankis išmaniesiems telefonams bei planšetiniams kompiuteriams leis „Danske Bank“ privatiems ir verslo klientams kasdienius finansų reikalus greitai, saugiai ir patogiai susitvarkyti nesilankant banko skyriuose. skaityti »

„Danske“ banke – privilegijuota mokėjimo kortelė kreditams ir kelionėms

2012 m. lapkričio 6 dieną „Danske“ bankas ir privatiems klientams pradeda siūlyti išskirtinių privilegijų mokėjimo kortelę „MasterCard Platinum“. Verslo klientams kortelė išduodama nuo praėjusių metų lapkričio mėnesio. skaityti »

Finansinio raštingumo žinių išbandymui ryžosi daugiau nei 150 komandų

Tradicinėje Finansinio raštingumo olimpiadoje jėgas išbandyti panoro daugiau kaip 150 komandų iš visos Lietuvos. Olimpiadoje beveik vienodai aktyviai registravosi ir miestų, ir regionų mokyklų komandos. Pirmojo etapo metu dalyviai varžėsi atlikdami keturias interaktyvias užduotis – misijas, kuriose demonstravo savo teorines ir praktines žinias. Sėkmingai įveikė misijas ir į kitą etapą pateko 122 komandos. skaityti »

„Danske“ bankas uždirbo 103 mln. litų pelno prieš pelno mokestį

„Danske“ banko pirmų devynių šių metų mėnesių bankinės veiklos, apimančios ir banko dukterinės bendrovės UAB „Danske lizingas“ teikiamas lizingo paslaugas, pelnas prieš pelno mokestį yra 103 mln. litų. skaityti »

Didesnės kompanijos jaučiasi stabiliau, mažos nerimauja dėl ateities

Žvelgdami į 2012 m. antrąjį pusmetį 66,7 proc. įmonių, kuriose dirba 50 ir daugiau darbuotojų, vadovai situaciją vertina kaip stabilią, atskleidė „Danske“ banko užsakymu atliktas įmonių savininkų ir vadovų nuomonės tyrimas. skaityti »

Moksleiviai išbandys jėgas Finansinio raštingumo olimpiadoje

Mažiau nei pusė (41 proc.) 10-15 m. Lietuvos moksleivių teigia mokykloje besimokantys apie pinigus. Tačiau beveik trys ketvirtadaliai (64 proc.) šios amžiaus grupės moksleivių sako norintys apie pirkinius, pinigų uždirbimą, pajamas ir išlaidas bei kitus dalykus sužinoti daugiau. skaityti »

Europos centrinis bankas laukia naujienų iš Ispanijos

Rinkų dalyviai šią savaitę be didelių lūkesčių stebėjo Europos centrinio banko (ECB) susirinkimą. Kaip ir tikėtasi, buvo susilaikyta nuo tolesnio pinigų politikos švelninimo, palikta galioti sena bazinė palūkanų norma, kuri šiuo metu yra 0,75 proc. skaityti »

Finansinio raštingumo pratybos pasieks 30 000 Lietuvos antrokų

Šių metų spalio mėnesį šalies antrokus pasieks nemokamos pirmosios finansinio raštingumo ugdymo pratybos. skaityti »