Šiemet VDU studijuos dar daugiau užsienio studentų

Šiais metais VDU studentų gretas papildys kaip niekada gausus užsienio studentų būrys. Universitete studijuos 150 studentų iš 36 pasaulio šalių – svečiai ne tik iš Europos, bet ir, pirmą kartą, iš Afganistano, Australijos, Baltarusijos, Indijos, Kazachstano, Kinijos, Mongolijos, Nigerijos, Pakistano, Venesuelos. skaityti »

Konferencijoje aptarti naujų mokslo metų prioritetai

Penktadienį į Vilnių susirinkę savivaldybių administracijų švietimo padalinių vedėjai, Prezidentūros, Seimo, profesinių sąjungų atstovai, ministerijos vadovai aptarė naujų mokslo metų aktualijas, 2012–2013 mokslo metų prioritetus. skaityti »

Kompiuterinių žaidimų kūrimo moduliai – nuo šiol ir Lietuvos universitetuose

Nors Europoje gausu stambių įmonių, besispecializuojančių į simuliatorių ir kompiuterinių žaidimų, animacijos, grafinio dizaino produktų kūrimą, šių profesijų mokymo kursų ar švietimo institucijų beveik nėra. Ypač į geimifikaciją/sužaidybinimą (angl. gamification) orientuotų mokyklų trūkumas jaučiamas Baltijos bei rytų šalių kaip Rusija, Baltarusija, Ukraina rinkose. skaityti »

Lietuva įsitraukė į tarptautinių mokslinių tyrimų programą „M–era.Net“

Lietuvos mokslo taryba pradėjo įgyvendinti 7–osios bendrosios programos projektą „M–era.Net“. skaityti »

Naujasis metodas leidžia nagrinėti nekristalines medžiagas

Tarpdisciplininė mokslininkų grupė iš Masačiusetso technologijų instituto bei Ispanijos pasiūlė naują matematinį metodą, skirtą elektronų elgsenai modeliuoti nekristalinėse medžiagose. skaityti »

Medžiaga su nuostabiomis savybėmis

Paprastai medžiaga yra magnetiškai arba elektriškai poliarizuota, kartu šie efektai nestebimi. Mokslininkų grupė iš Nilso Boro instituto, priklausančio Kopenhagos universitetui, tyrė medžiagą, kuri gali būti vienu metu magnetiškai ir elektriškai poliarizuota. skaityti »

Bus pristatyta nauja mokslinių tyrimų įranga ir galimybės atlikti mokslui ir verslui svarbius tyrimus

Birželio 1 d. Gamtos tyrimų centro padalinyje, Geologijos ir geografijos institute visuomenei bus pristatyti projekto „Jungtinio gamtos tyrimų centro (JGTC) įkūrimas“ rezultatai. skaityti »

Pirmą kartą Lietuvoje – nuotolinės inžinerijos mokslų studijos

Nuo 2012–2013 mokslo metų Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU) pradės dėstyti technologijos bakalauro studijas nuotoline forma. skaityti »

VGTU veiksmai prieš akademinį nesąžiningumą

Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU) jau šios sesijos metu naudos naują įrangą nesąžiningiems studentams gaudyti. skaityti »

Elektros energija – iš vandenyno bangų

Norėdami panaudoti vandenyno bangų energiją, inžinieriai sukūrė ir išmėgino plaukiojantį plūdurą – generatorių, kuris vertikalų judėjimą paverčia elektros energija. skaityti »