Lietuvos vaikų finansinis raštingumas žemas

Nors finansinis raštingumas padeda užtikrinti sėkmingą ekonominį gyvenimą, tyrimų rezultatai rodo, jog Lietuvoje vaikų ir paauglių iki 15 m. finansinio raštingumo lygis yra gerokai žemesnis nei kitose šalyse. skaityti »

S. Kropas. Laimikiai tik po to, kai pasirūpinsime tinkamais įrankiais

Per pastarąjį dešimtmetį finansinis raštingumas tapo ne tik EBPO, bet ir G20 šalių prioritetinės politikos objektu. skaityti »

Ko trūksta, kad vaikai mokykloje išmoktų verslumo ir suprastų tikrąją pinigų vertę?

Vilniaus licėjaus direktorius Saulius Jurkevičius įsitikinęs, kad finansus turi išmanyti kiekvienas sąmoningas pilietis. Todėl mokyti finansinio raštingumo paauglius mokyklose – sveikintina iniciatyva. skaityti »

Kaip su paaugliais kalbėtis apie pinigus?

Finansų planavimo įgūdžiai yra ne įgimti, o įgyjami. Tačiau ne visada finansiniam raštingumui yra skiriama pakankamai dėmesio. Dėl šios priežasties SEB bankas pradėjo rengti interaktyvias diskusijas 9-12 klasių moksleiviams. skaityti »

SEB banko finansinio raštingumo pamokose – per pusantro tūkstančio vaikų

Dalyvaudamas Vaikų finansinio švietimo savaitės renginiuose SEB bankas vyresniųjų klasių moksleivius kvietė į finansinio raštingumo pamoką žaidimą „Piniginčių klasė“. skaityti »

Tyrimas: vieni tėvai vaikus moko uždirbti, kiti – skaičiuoti pinigus

Tėvai, kurie vaikystėje buvo mokomi, kaip elgtis su pinigais, savo atžalas moko, kaip uždirbti pinigus, o finansiškai mažiau išprusę tėvai atžalas temoko pinigus skaičiuoti, rodo „Danske Bank“ užsakymu atliktas tyrimas. skaityti »

Lietuvos bankas ir Švietimo ir mokslo ministerija sutarė moksleivių finansinį raštingumą ugdyti kartu

Lietuvos bankas ir Švietimo ir mokslo ministerija pasirašė bendradarbiavimo dėl finansinio ir ekonominio mokinių švietimo susitarimą. Institucijos bendradarbiaus rengdamos mokomąją medžiagą ir organizuodamos mokymus, taip pat atlikdamos finansinio raštingumo tyrimus ir keisdamosi informacija apie pažangius ekonominio švietimo metodus. skaityti »

Vaikų finansinio raštingumo pokyčiai – susidomėjimas technologijomis ir didesnė patirtis

Ketvirtus metus rengiamo finansinio raštingumo skatinimo projekto „Pažink banką“ organizatoriai teigia, kad dėl technologijų plėtros jaunoji karta turi daugiau patirties naudodamasi finansinėmis paslaugomis nei prieš kelerius metus. skaityti »

Dėmesys senjorams aštuntos klasės mokiniams pelnė pergalę

Tradicinės Finansinio raštingumo olimpiados, kurioje varžėsi 5–9 klasės, prizines vietas bei specialiąsias nominacijas pasidalijo skirtingo amžiaus vaikai iš Vilniaus, Klaipėdos, Panevėžio bei Šilalės mokyklų. skaityti »

Finansinio raštingumo žinių išbandymui ryžosi daugiau nei 150 komandų

Tradicinėje Finansinio raštingumo olimpiadoje jėgas išbandyti panoro daugiau kaip 150 komandų iš visos Lietuvos. Olimpiadoje beveik vienodai aktyviai registravosi ir miestų, ir regionų mokyklų komandos. Pirmojo etapo metu dalyviai varžėsi atlikdami keturias interaktyvias užduotis – misijas, kuriose demonstravo savo teorines ir praktines žinias. Sėkmingai įveikė misijas ir į kitą etapą pateko 122 komandos. skaityti »