Pirkdami internetu vartotojai turi daugiau teisių nei įprastos prekybos atvejais

2012 m. Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) prie Teisingumo ministerijos gavo beveik 300 skundų dėl prekybos internetu, iš jų maždaug 90 proc. buvo pripažinti pagrįstais. skaityti »

JAV pagerinti elektroninės prekybos rekordai

Paskutinis lapkričio pirmadienis JAV tapo sėkmingiausia diena per visą elektroninės prekybos istoriją. skaityti »

Lietuviai internetu perka pramogas ir drabužius

Pagrindiniai lietuvių interneto pirkiniai – bilietai į įvairius renginius ir drabužiai, batai bei aksesuarai, atskleidė Interneto naudotojų tyrimas, kurį atliko rinkos ir žiniasklaidos tyrimų bendrovė TNS LT. skaityti »

Elektroninė parduotuvė jau ir telefone

Pasirodė pirmoji lietuviškos internetinės parduotuvės programėlė, kurią galima nemokamai parsisiųsti į savo išmaniuosius telefonus ar planšetinius kompiuterius. skaityti »

Interneto parduotuvės turės geriau informuoti pirkėjus

Europos Sąjungos (ES) Teisingumo teismas, nagrinėdamas Austrijos elektroninės parduotuvės bylą, nusprendė, kad dabar plačiai paplitusi tvarka, kai pirkėjas apie prekių pardavimo, grąžinimo ir garantijos sąlygas informuojamas tik pateikiant jam nuorodą internete, neatitinka ES teisės reikalavimų. skaityti »

Elektroninė prekyba Lietuvoje vis dar niša nuosavam verslui

Remiantis Lietuvos statistikos departamento duomenimis, elektroninė prekyba nuo 2006–ųjų iki 2011 metų padidėjo keturis kartus. skaityti »

Britai apsiperka internete apsvaigę

Visuomenės nuomonės tyrimų bendrovė atskleidė, jog 43 proc. Didžiosios Britanijos piliečių, kurie įsigijo vieną ar kitą prekę internetu, buvo neblaivūs. skaityti »

Kinija paskelbė karą neteisėtai el. prekybai

Kinijos nacionalinio saugumo ministerija pranešė apie kampaniją, nukreiptą į kovą su juodąja rinka internete. skaityti »

Kinijoje klesti elektroninė prekyba

Ne paslaptis, jog Kinijoje galima įsigyti daugybės gerai žinomų prekių kopijų ir šiaip keisčiausių daiktų. skaityti »