Vasara gabiems moksleiviams – puikus laikas tobulėti

Nacionalinė moksleivių akademija (NMA) nuolat siekia sudaryti sąlygas talentingiems vaikams tobulėti. Šiuo tikslu kasmet rengia vasaros sesijas, kurių metu moksleiviai susitinka su šalyje gerai žinomais bei pripažintais savo sričių specialistais. skaityti »

LEU pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Nacionaline moksleivių akademija

Lietuvos edukologijos universitetas (LEU) gegužės 31 d. pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Nacionaline moksleivių akademija. skaityti »

LEU vyksta Nacionalinės moksleivių akademijos sesija

Lietuvos mokslo akademijos kasmet rengiamose Lietuvos mokslo premijos laureato diplomų teikimo iškilmėse apdovanoti du Lietuvos mokslo tarybos VIII kadencijos nariai – prof. Pavelas Duchovskis ir prof. Rimvydas Simutis. skaityti »

Mokiniai rinksis į Nacionalinės moksleivių akademijos sesiją

Sausio 3–8 d. Palangoje vyks Nacionalinės moksleivių akademijos (NMA) žiemos sesija, skirta naujai įstojusiems į akademiją ir pirmą kartą dalyvausiantiems, tokiame NMA renginyje. skaityti »

Vyriausybė vėl atvers duris šauniausiems moksleiviams

Lietuvos Respublikos Vyriausybė, bendradarbiaudama su Nacionaline moksleivių akademija, Lietuvos moksleivių sąjunga ir Lietuvos mokinių parlamentu jau ketvirtus metus iš eilės kviečia baigiamųjų klasių moksleivius dalyvauti projekte „Moksleiviai – į Vyriausybę“. skaityti »

Žiemos atostogų metu gabūs šalies moksleiviai renkasi mokytis Palangoje

Nacionalinėje moksleivių akademijoje besimokantys gabūs Lietuvos mokiniai tradiciškai renkasi į žiemos sesiją sausio 3–8 dienomis Palangoje, kur gilins ne tik pasirinkto dalyko žinias, skaityti »

Nacionalinė moksleivių akademija – tarp laureatų tarptautiniame konkurse „Discover e-volunteering“

Varšuvoje (Lenkija) vykusiuose tarptautinio konkurso „Discover e-volunteering“ apdovanojimuose Nacionalinė moksleivių akademija buvo įvertinta už inovatyvumą bei sėkmingą interneto naudojimą gabių vaikų ugdyme. skaityti »

Į NMA nuotolinio ugdymo programą priimtas rekordinis gabių vaikų skaičius

Į Akademiją priimtas rekordinis norinčių studijuoti joje mokinių skaičius. Iš viso priimta 146 mokiniai, o bendras akademikų skaičius siekia 425. skaityti »

Gabūs vaikai į rudens sesiją rinksis Kaune

Šių metų lapkričio 4–6 dienomis gabūs Lietuvos vaikai rinksis Kaune VšĮ „Nacionalinės moksleivių akademijos“ ir Kauno technologijos universiteto organizuojamoje rudens sesijoje, kurioje gilins savo teorines bei praktines žinias šešiose programose skaityti »