Jaunimo susidomėjimas šalies aukštosiomis mokyklomis nemažėja

Stojančiųjų susidomėjimas Lietuvos aukštosiomis mokyklomis nemažėja. Kaip ir pernai, į universitetus ir kolegijas pretenduoja 68 proc. brandos atestatus turinčių bendrojo ugdymo mokyklų abiturientų. skaityti »

Prasidėjo bendrasis priėmimas į aukštąsias mokyklas

Prasidėjo bendrasis priėmimas į Lietuvos universitetus ir kolegijas. Šiemet bendrajame priėmime dalyvauja 42 aukštosios mokyklos. skaityti »

Prasidėjo išankstinis abiturientų priėmimas į aukštąsias mokyklas

Vasario 1 d. prasidėjo išankstinis abiturientų priėmimas į bakalauro studijas. Vienas pirmųjų išankstinius priėmimus Lietuvoje vykdo ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas. skaityti »

Aukštosios mokyklos didina minimalius stojamuosius balus

Švietimo ir mokslo ministerija kreipėsi į aukštąsias mokyklas dėl minimalaus stojamojo balo nustatymo 2016 m. priėmimo taisyklėse. skaityti »

Švietimo ir mokslo ministrė patvirtino priėmimo į valstybės finansuojamas vietas minimalius reikalavimus

Asmenys, pretenduojantys į valstybės finansuojamas vietas aukštosiose mokyklose, jau nuo 2016 m., be lietuvių kalbos ir literatūros bei užsienio kalbos brandos egzaminų, turės būti išlaikę ir matematikos valstybinį brandos egzaminą. skaityti »

Aukštosios mokyklos kviečiamos teikti paraiškas dėstytojų iš užsienio vizitams

Lietuvos aukštosios mokyklos skatinamos kviestis aukštos kvalifikacijos dėstytojus iš užsienio. Švietimo ir mokslo ministerija finansiškai remia užsieniečių dėstytojų vizitus. Universitetai ir kolegijos gali teikti paraiškas iki 2014 m. gruodžio 12 d. skaityti »

Valstybė remia tarptautinio lygio dėstytojų iš užsienio vizitus Lietuvos aukštosiose mokyklose

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis pasirašė įsakymą dėl valstybės paramos užsieniečių dėstytojų vizitams 2013 m. skyrimo. skaityti »

2014 priėmimo į aukštąsias mokyklas tvarka atitiks dabartinių vienuoliktokų ir aukštųjų mokyklų interesus

Švietimo ir mokslo ministerijos kolegijos posėdyje apsispręsta dėl pakoreguotos priėmimo į aukštąsias mokyklas 2014 m. tvarkos. skaityti »

Aukštosios mokyklos skelbs studentų su negalia prašymų tikslinei išmokai gauti priėmimą

Lietuvos aukštosios mokyklos trečią kartą skelbs studentų su negalia prašymų tikslinei išmokai (520 Lt per mėnesį) gauti priėmimą. skaityti »

Koreguojant 2014 m. priėmimo sąlygas pirmiausia bus atsižvelgiama į vienuoliktokų interesą

Geriausiai vidurinio ugdymo programą baigusiųjų eilės sudarymo 2014 metais tvarkos aprašas bus koreguojamas atsižvelgiant į mokinių interesą. Tai šiandien patvirtino švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis, susitikęs su moksleivių atstovais. skaityti »