Studentiškas projektas padės moksleiviams stojant į universitetą

Kovo mėnesį Vytauto Didžiojo universitete (VDU) jau šeštą kartą startuos vis labiau populiarėjantis projektas „Moksleivi, pabūk studentu“, atveriantis universiteto duris tiems, kurie sieja savo ateitį su aukštuoju mokslu. skaityti »

„Moksleivių diena“ kviečia susipažinti su VDU

Sausio 16 d. 10 val. VDU visiems moksleiviams atvers duris. Šį kartą „Moksleivių diena VDU“ persikels į kitas erdves – renginys vyks VDU centriniuose rūmuose (S. Daukanto g. 28). skaityti »

Ateities universitetai – nebe tokie akademiški

Spalio 10 d. tarptautinėje konferencijoje „The University in a Single Place: Uniqueness Lies in Diversity“ mokslininkai iš visos Europos diskutavo apie universitetų „pabaigos pradžią“, studijų mobilumo politiką Europoje, jungtinių tarptautinių programų patirtis ir ateitį, aukštojo mokslo tarptautiškumo iššūkius bei perspektyvas. skaityti »

Intelektualų susitikime Kaune – diskusija dėl Europos ateities

Kaune organizuojamas diskusijų-susitikimų ciklas „Pakalbėkime apie Europą ir mus“, kuriuo siekiama paskatinti Lietuvos intelektualų, kūrėjų, akademinės bendruomenės atstovų indėlį į tolesnę diskusiją dėl Europos ateities. skaityti »

Lietuvos kultūrinių ir kūrybinių industrijų studijų plėtra

Vilniaus dailės akademija kartu su partneriais Vilniaus Gedimino technikos universitetu, Lietuvos muzikos ir teatro akademija bei Vytauto Didžiojo universitetu nuo 2010 metų įgyvendina projektą „Aukštojo mokslo studijų plėtra Lietuvos kūrybinėms ir kultūrinėms industrijoms“. skaityti »

Ukrainiečiams VDU – europietiškų vertybių universitetas

Ukrainą krečiant neramumams ir tvyrant nežiniai dėl valstybės ateities, šalies studentų akys krypsta ne tik į Vakarus, bet ir kiek šiauriau, į netoliese esančią Lietuvą. skaityti »

VDU – trečias Lietuvoje pagal pasiekiamumą internete

Didžiausiame akademiniame aukštojo mokslo institucijų reitinge „Ranking Web“ („Webometrics“) Vytauto Didžiojo universitetas šiais metais užėmė aukštą trečiąją vietą tarp visų Lietuvos aukštųjų mokyklų. skaityti »

Britai dalysis patirtimi Lietuvos studijų programose

Lietuvoje šiais mokslo metais pirmą kartą siūlomos dvi tarptautinės bakalauro studijų programos, vykdomos kartu su Centrinio Lankašyro universitetu (D. Britanija) – Mados dizainas ir Muzikos produkcija. skaityti »

VDU mokslininkės dalyvavo konferencijoje Portugalijoje

Liepos 22–25 d. Guimarãeso mieste, Portugalijoje, vyko ketvirtoji tarptautinė mokslinė konferencija „Heritage 2014“, skirta paveldo apsaugai ir idėjų apie tvarią miestų raidą apsikeitimui. skaityti »

Į Kauną mokytis kalbos atvyksta pasaulio lietuviai

Vytauto Didžiojo universitete (VDU) liepos 21 – rugpjūčio 16 dienomis vyks intensyvūs Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros kursai. skaityti »