SEB apklausa: mokiniai dažniausiai taupo laisvalaikiui ir mokslui

Didžiausia mokinių dalis pinigus taupo laisvalaikiui (72 proc.), kiek mažiau – būsimiems mokslams (44 proc.) ir kelionėms (44 proc.). Visiškai netaupo tik 7 proc. apklaustų mokinių, rodo SEB banko apklausa, atlikta įgyvendinant banko finansinio raštingumo programą šalies mokyklose. skaityti »

Kokias finansų pamokas turi išmokti įvairaus amžiaus vaikai?

Į ką atkreipti dėmesį pratinant atžalą protingai elgtis su finansais, pataria SEB banko šeimos finansų ekspertė Julita Varanauskienė ir edukologijos mokslų daktarė Austėja Landsbergienė. skaityti »

Kaip vaiką tinkamai supažindinti su mokėjimo kortele?

Nuo kokio amžiaus mokėjimo kortele gali pradėti naudotis vaikai? Patarimais, kada reikėtų savo atžalą supažindinti su mokėjimo kortelėmis ir kaip tinkamai tai padaryti, dalijasi SEB banko šeimos finansų ekspertė Julita Varanauskienė. skaityti »

SEB: trečdalis atsiskaitymų kortele tenka 25-34 metų gyventojams

Pernai mokėjimo kortelėmis už pirkinius dažniau atsiskaitė gyventojai visose Baltijos šalyse. SEB banko duomenys rodo, kad dažniausiai korteles naudoja 25–34 metų gyventojai. skaityti »

SEB tyrimas: iš ko senatvėje gyventi tikisi Baltijos šalių gyventojai?

Kaip labiausiai tikėtiną pajamų šaltinį senatvėje, be pirmos ir antros pakopos pensijų, Baltijos šalių gyventojai nurodo darbo pajamas – planuoja dirbti ir sulaukę pensinio amžiaus. skaityti »

Kaip studentui išmokti planuoti savo išlaidas

Dažnas pirmakursis nemoka planuoti savo išlaidų, todėl mėnesiui skirta suma ištirpsta per porą savaičių. Ką turi žinoti jaunas žmogus, kad taip nenutiktų? skaityti »

Patarimai, kaip sutaupyti kalėdinėms dovanoms

Kalėdos – dovanų metas, todėl joms artėjant kasmet sukame galvą, kaip pradžiuginti savo artimuosius ir bičiulius per daug neišlaidaujant. Dažniausiai dovanoms numatytas biudžetas gerokai išsipučia. skaityti »

Koks atsiskaitymo būdas gali padėti sutaupyti laiko apsiperkant

Specialistai teigia, kad lietuviai, netgi lyginant su kaimynais latviais, vis dar dažnai linkę pasiimti pinigų iš kortelės sąskaitos ir mokėti už pirkinius grynaisiais pinigais. Tiesa, situacija pamažu kinta – atsiskaitymų kortelėmis skaičius kasmet didėja po 16–17 procentų. skaityti »

Jaunimo taupymo ypatumai – kaupia automobiliui, būstui ir kelionėms

Keturi iš penkių 18–25 metų lietuvių taupo konkrečiam tikslui – tai atskleidė SEB banko užsakymu atliktas tyrimas Baltijos šalyse. Palyginti su latviais ir estais, mūsų šalies jaunimas konkretiems tikslams taupo šiek tiek dažniau. skaityti »

Šeimos finansų ekspertė: studijas rinktis vien pagal kainą nevertėtų

Prasideda papildomas priėmimo į aukštąsias mokyklas etapas. Nors valstybės finansuojamų vietų dar šiek tiek liko, tačiau didžioji dauguma stojančiųjų turės spręsti dilemą, kokias mokamas studijas pasirinkti? skaityti »