Pavasarį padaugėjo manančiųjų, kad būsto kainos kils

SEB banko užsakymu atlikta gyventojų apklausa apie būsto kainų lūkesčius parodė, kad 2013 metų kovo mėnesį trečdalis (33 proc.) 15–74 metų Lietuvos gyventojų per ateinančius dvylika mėnesių tikėjosi būsto kainų kilimo, perpus mažiau (14 proc.) manė, kad būsto kainos Lietuvoje kris. skaityti »

Lietuvos gyventojų pensijos mažiausios, nerimas dėl jų – didžiausias

SEB Baltijos šalių namų ūkių finansų apžvalgoje teigiama, kad pajamos sulaukus pensinio amžiaus – vienas iš didesnių Baltijos šalių namų ūkių finansinių rūpesčių. skaityti »

Tvarkydami finansus namų ūkiai į ateitį žiūri drąsiau

Paskutinį praėjusių metų ketvirtį namų ūkiai toliau didino savo finansinį turtą, daugiausia kaupdami lėšas finansų institucijų indėlių sąskaitose, ir mažino įsipareigojimus, naujų paskolų imdami mažiau negu grąžindami senų, pastebima SEB banko apžvalgoje „Namų ūkių finansinio turto barometras“. skaityti »

SEB banko „Namų ūkių finansų turto barometras“: dauguma gyventojų atsikrato senų skolų ir stengiasi gyventi pagal galimybes

Pasak SEB analitikų, dauguma šalies gyventojų pamažu kaupia santaupas, grąžina skolas, o naujas paskolas ima vangiai. Ir kaupdami turtą, ir skolindamiesi namų ūkiai ir toliau yra atsargūs. skaityti »

SEB bankas: paskui žmones į Jungtinę Karalystę emigruoja ir pinigai

SEB banke atlikta privačių klientų tarptautinio pinigų pervedimo operacijų analizė parodė, kad per pirmus devynis šių metų mėnesius daugiausia pinigų pervedimo operacijų buvo atlikta į Jungtinę Karalystę, t. y. šalį, į kurią, remiantis oficialia statistika, per 2001–2011 metus emigravo daugiausia Lietuvos gyventojų. skaityti »

SEB: antrąjį šių metų ketvirtį namų ūkių finansų sektoriuje vyravo ramybė

Naujausioje SEB banko šeimos finansų ekspertės Julitos Varanauskienės parengtoje apžvalgoje teigiama, kad gyventojai daugiausia naujų lėšų sukaupė sąskaitose, iš trumpalaikių terminuotųjų indėlių santaupos buvo perkeliamos į ilgalaikius indėlius ar įsigyjama Vyriausybės taupymo lakštų. skaityti »

SEB: stabilūs gyventojų lūkesčiai rodo, kad finansinė elgsena Lietuvoje artimiausiu metu smarkiai nesikeis

Pasak SEB banko šeimos finansų ekspertės Julitos Varanauskienės, pesimistiniai, bet stabilūs gyventojų lūkesčiai reiškia, kad artimiausiu laiku žmonės taip pat ir tiek pat leis pinigus vartojimo reikmėms, taupys ir skolinsis. skaityti »

Metų pradžioje gyventojai dar neskubėjo naudotis palankiomis finansinėmis aplinkybėmis

SEB banko šeimos finansų ekspertės Julitos Varanauskienės parengtoje apžvalgoje teigiama, kad gyventojai kaip pagrindinę taupymo priemonę rinkosi terminuotuosius indėlius, o pigiau skolintis neskubėjo. skaityti »

Pernai Lietuvos gyventojų naudojimasis mokėjimo kortelėmis užsienyje didėjo dėl tolimųjų reisų vairuotojų, emigrantų ir taupančių keliautojų

Lietuvos banko duomenimis, visų Lietuvos bankų klientai pernai per devynis mėnesius naudodami mokėjimo korteles užsienyje išleido 1,8 mlrd. litų, t. y. maždaug ketvirtadaliu daugiau negu tą patį 2010 metų laikotarpį. skaityti »

SEB banko šeimos finansų ekspertė: „Skolų grąžinimo iki Kalėdų tradicijos pasikeitė“

Išanalizavus gyventojų skolinimosi ir skolų grąžinimo elgseną, matyti, kad labiausiai skolų grąžinimo aktyvumą lemia ne kokios nors simbolinės datos, kaip, pavyzdžiui, Kalėdos ar metų pabaiga, o sezoninis žmonių pajamų ir išlaidų svyravimas. skaityti »