Lietuviai dažniau skaito popierines knygas, bet nevengia ir elektroninių

Per pastaruosius metus 43 proc. lietuvių yra skaitę tik popierines, 3 proc. – elektronines, o 15 proc. – ir popierines, ir elektronines knygas. skaityti »

Paskelbtos populiariausios elektroninės knygos Lietuvoje

Praėjus pusei metų nuo pirmosios lietuviškos integruotos el. knygų parduotuvės ir skaityklės išmaniesiems įrenginiams „Milžinas“ pristatymo, išryškėjo lietuvių skaitomiausių el. knygų sąrašas. skaityti »

Į elektroninių knygų rinką žengia „Milžinas“

74 proc. lietuvių, skaitančių popierines knygas, mielai skaitytų ir el. knygas, jei jomis būtų paprasčiau naudotis. Dažniausiai el. knygų skaitymui trukdo nepatogumas naudotis, nežinojimas, kaip tai padaryti, arba tinkamo įrenginio neturėjimas. skaityti »

Ateityje – elektroninių knygų mugės?

Vilniuje vykstanti knygų mugė vis dar vilioja jų gerbėjus arba tiesiog smalsuolius, tačiau nejučia kelia ir diskusijas – ar 21 amžius vis dar priklauso popierinėms knygoms? skaityti »

Leidyklos „Technika“ darbuotojai gyventojus supažindina su elektroninėmis knygomis

VGTU leidyklos „Technika“ Elektroninės leidybos skyriaus darbuotojai, kartu su Utenos A. ir M. Miškinių viešąja biblioteka pradėjo vykdyti projektą „Efektyvus technologijų naudojimas: neatrastos galimybės mokymuisi, laisvalaikiui ir kūrybai“. skaityti »

Kitoks požiūris į elektronines knygas

Skaityti knygas telefone ar planšetėje jau tampa norma, tačiau žmonės vis viena ilgisi „tikros“ knygos formos. Save „beveik dizaineriu“ vadinantis Fabrice Dubuy pristato kitokį knygų skaitytuvą – „TwistBook“. skaityti »

„Apple“ pripažinta kalta dėl elektroninių knygų kainų fiksavimo

JAV Manhatano teismas pripažino bendrovę „Apple“ kalta dėl susitarimo su leidėjais fiksuoti elektroninių knygų kainas. skaityti »

Britai pirmenybę teikia el. knygoms

Kaip informavo interneto parduotuvės „Amazon“ elektroninių knygų padalinio atstovai, elektroninių leidinių pardavimas tinklalapyje viršijo popierinių. skaityti »

Elektroninės knygos tampa vis populiaresnės

Naujausios technologijos sparčiai veržiasi į knygų rinką. Stambiausiai internetinei parduotuvei paskelbus naujausius duomenis, paaiškėjo, kad elektroninės knygos šiuo metu labiau pageidaujamos už popierines. skaityti »