Idėja: vienas pultelis visiems prietaisams

Įsivaizduokite nedidelį, kompaktišką pultelį, kuriuo galėtumėte valdyti visus namuose esančius prietaisus. Idėja išties patraukli. Kai kurios kompanijos jau siūlo panašių prietaisų, tačiau dizainerio Tobi Kimo nuomone, į viską reikia žvelgti daug paprasčiau. skaityti »

Kitoks požiūris į elektronines knygas

Skaityti knygas telefone ar planšetėje jau tampa norma, tačiau žmonės vis viena ilgisi „tikros“ knygos formos. Save „beveik dizaineriu“ vadinantis Fabrice Dubuy pristato kitokį knygų skaitytuvą – „TwistBook“. skaityti »

Išmanioji piešimo lenta: kitoks požiūris į meną

Baltas popieriaus lapas ir grafitinis pieštukas – ko gero pagrindiniai kiekvieno dailininko palydovai. Tačiau mes gyvename išmaniosios visuomenės laikais, kai technologijos veržiasi į visas gyvenimo sritis. Dizaineris Yun–Fan Chang sukūrė konceptą, išmaniąją piešimo lentą. skaityti »

Sukurtas išmanusis didinamasis stiklas

Ko gero, dauguma pamena, kaip vaikystėje susirasdavo patį „gražiausią“ vabalą ir jį ilgai tyrinėdavo su didinamuoju stiklu. Laikai keičiasi, tačiau mažylių noras atrasti pasaulį vis dar toks pat stiprus, todėl dizaineris Chang–Hsuan Pai siūlo neįprastą konceptą. skaityti »

Klaviatūra – dėlionė

Pasirodžius planšetiniams kompiuteriams netrukus pasirodė ir jų patobulinti „giminaičiai“, t. y. planšetė ir klaviatūra, kurias gali naudoti kartu arba atskirai. O štai dizaineris Wan Fu Chun sugalvojo dar įdomesnį klaviatūros variantą, kuris paremtas dėlionės principu. skaityti »

Labai spalvingas ir paprastas išmanusis telefonas

Dizaineris Alexandros Stasibopoulos meta iššūkį išmaniųjų telefonų gamintojams ir siūlo į viską žiūrėti daug paprasčiau. Jo konceptas – ypač paprastas ir spalvingas išmanusis telefonas. skaityti »

„Baterijų automatas“ padės išvengti nepatogumų

Ar dažnai atsiduriate situacijoje kai išsikrauna telefono akumuliatorius? Muzikos grotuvas „numiršta“ grodamas mylimiausią dainą? O fotoaparato baterija tuščia kaip tik tą minutę, kai norisi įamžinti svarbų įvykį? Dizaineris Ping–Yi Lin siūlo išeitį – „kramtomosios gumos baterija“. skaityti »

„Eddy“ – elektroninė braižymo lenta

Jeigu Jūs nors kartą gyvenime statėte namą, dalyvavote jo projektavimo procese ir pan., tai tikrai žinote, kiek daug įvairiausių eskizų, brėžinių ir pan. reikia parengti. skaityti »

Konceptas „iPod Nano Touch“

Jaunas dizaineris Enrico Penelio yra kompanijos „Apple“ gerbėjas, todėl šį kartą jis siūlo naują muzikos grotuvo „iPod“ konceptą. skaityti »

Naujas kroviklis Jūsų „iPhone“

„Apple“ kompanijos produktams vis populiarėjant, daiktų dizaineriai taip pat nesnaudžia. Kasdien įvairiose svetainėse ir „bloguose“ pasirodo įvairūs konceptai skirti „iPhone“, „iPad“ ir kitiems šios kompanijos produktams. Dizaineris Benjamin Helle taip pat siūlo vieną paprastą įrenginį. skaityti »