Vyksta žiemos priėmimas į dalį VU studijų programų

Sausio mėn. 4–31 d. vykdomas I priėmimo etapas į dalį Vilniaus universitete (VU) vykdomų programų. skaityti »

Naujoje VGTU studijų programoje sujungiami inžinerijos ir dizaino gebėjimai

Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU) kūrybiškus abiturientus kviečia pasirinkti naują specialybę – pramonės gaminių dizainą. skaityti »

Ateities specialybė – socialinė antropologija

Bakalauro studijas baigę absolventai jau suvokia, kad populiariausios, prestižinėmis laikomos specialybės nebūtinai atneša sėkmę – viskas priklauso nuo asmeninių savybių ir poreikių. „Specialistų kalvėmis“ vadinami universitetai ne visuomet yra tinkamas pasirinkimas – ypač siekiantiems ne tik profesinių žinių, bet ir asmeninio tobulėjimo bei platesnių karjeros galimybių. skaityti »

Anglų kalba naujosioms medijoms – nauja Vilniaus verslo kolegijos studijų programa

Abiturientams, kurie savo ateitį norėtų sieti su anglų kalba ir darbu tarptautinėse kompanijose, Vilniaus verslo kolegija šį rudenį pasiūlys naują studijų programą – anglų kalbą naujosioms medijoms. skaityti »

Vytauto Didžiojo universitetas siūlo naujas studijų programas

Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) šiemet stojantiesiems siūlo pirmosios pakopos ir vientisąsias, dvigubą ar mokytojo kvalifikaciją suteikiančias, gretutines bei nuotolines studijų programas. skaityti »

Valstybės kontrolė: Studijų programos turi būti rengiamos ir vertinamos atsakingiau

Valstybės kontrolė atliko auditą, kaip organizuojamas universitetų studijų programų rengimas ir vertinimas. Auditas atliktas Švietimo ir mokslo ministerijoje, Studijų kokybės vertinimo centre ir trylikoje atrinktų valstybinių universitetų. skaityti »

VU ir LMTA numato rengti ir bendras studijų programas

Spalio 8 d. Vilniaus universiteto rektorius prof. Benediktas Juodka ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijos rektorius prof. Zbignevas Ibelhauptas pasirašė bendradarbiavimo sutartį. skaityti »

Kvietimo tapti VDU studentais sulaukė netoli 2000 stojančiųjų

2012 m. liepos 27 d. paskelbti stojančiųjų į Lietuvos universitetus ir kolegijas stojimo rezultatai. Kvietimo studijuoti VDU po pirmojo bendrojo priėmimo etapo sulaukė netoli 2000 stojančiųjų. skaityti »

Populiarėja techniškųjų mokslų studijų programos

Techniškųjų mokslų populiarumas, palyginti su praėjusiais metais, padidėjo 5 proc. Pagal pirmąjį pageidavimą juos rinkosi 3305 stojantieji (pernai – 3158). skaityti »

Vilniaus kooperacijos kolegija siūlo tapti verslo anglų kalbos specialistais

Vilniaus kooperacijos kolegija (VKK) studentams siūlo naują „Komunikacinės verslo anglų kalbos“ studijų programą. skaityti »