Išrinktas naujas Vilniaus universiteto Teisės fakulteto dekanas

VU Teisės fakulteto taryba gegužės 25 d. išrinko naują fakulteto dekaną. Juo tapo Tomas Davulis, Vilniaus universiteto docentas, fakulteto prodekanas tarptautiniams ryšiams ir mokslui, Darbo teisės instituto vadovas. skaityti »

Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius sveikina abiturientus Paskutinio skambučio proga

Penktadienį, gegužės 25 d., daugumoje Lietuvos mokyklų skambės Paskutinis skambutis. skaityti »

Pertvarkomas Inovatyvios medicinos centras: atsisakoma mokslinių tyrimų institutui nebūdingų funkcijų

Reorganizuojamas valstybinis mokslinių tyrimų institutas – Inovatyvios medicinos centras. skaityti »

ISM keisis studentais su Ilinojaus universitetu Čikagoje

ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto bakalauro studentai nuo kitų metų rudens galės dalyvauti mainų programoje su Ilinojaus universitetu Čikagoje, JAV. skaityti »

Tarptautinėje filosofijos olimpiadoje lietuvių mokinys pirmą kartą iškovojo auksą

Dvidešimtojoje tarptautinėje mokinių filosofijos olimpiadoje, gegužės 19–20 d. įvykusioje Osle, Vilniaus licėjaus abiturientas Tadas Kriščiūnas pelnė aukso medalį. skaityti »

Baltijos-Šiaurės šalių ekspertai diskutuos inovacijų klausimais

Gegužės 24-25 d. Trakuose ir Vilniuje vyks Baltijos-Šiaurės šalių forumas, kuriame renkasi tarptautinės programos EUREKA ekspertai diskutuoti mokslinių tyrimų ir inovacijų klausimais. skaityti »

R. Vipartienė: Rengdami informacinių sistemų diegėjus-konsultantus taupysime verslininkų laiką ir lėšas

Nuo ateinančių mokslo metų Vilniaus kooperacijos kolegija (VKK) pasipildys dar viena rinkai labai reikalinga studijų programa. Jau visai netrukus vidurinių mokyklų ir gimnazijų duris užversiantys moksleiviai turės galimybę kolegijoje siekti Informacinių sistemų diegimo ir priežiūros specialistų diplomų. Apie programos išskirtinumą, karjeros perspektyvas baigus ir naujų specialybių kūrimą pasakoja VKK direktoriaus pavaduotoja studijoms Rita Vipartienė. skaityti »

Scenoje varžysis mokslininkai

Lietuvoje antrus metus rengiamas konkursas „Šlovės laboratorija“ siekia paraginti tiksliųjų ir gamtos mokslų mokslininkus, mokytojus ir studentus pasidalinti mokslo idėjomis su visuomene. skaityti »

„Šeimų universitetą“ lankė 800 šeimų

Didelio tėvų susidomėjimo sulaukusi nacionalinė šeimų saviugdos programa „Šeimų universitetas“ jau baigė antrąjį kursų šeimoms sezoną. skaityti »

Pasaulinio garso ekspertai Vilniuje diskutavo apie aukštojo mokslo ateities perspektyvas

Švietimo ir mokslo ministerija kartu su Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centru gegužės 17–18 d. Vilniuje organizavo tarptautinę konferenciją „Aukštojo mokslo ateities scenarijai“. skaityti »