Sukčiai savo kėslams pasitelkė SEO optimizavimą

Sukčiai pasinaudodami SEO internete platina modifikuotą „Windows Movie Maker“ versiją. skaityti »

Kriptovaliutą kasantis kenkėjas naudojasi „Microsoft“ saugumo spraga

Nustatytas naujas kenkėjas, kuris pasinaudodamas užkrėstais „Windows“ interneto serveriais kasa virtualią valiutą „Monero“. skaityti »

Pavojingas bankininkystės trojanas vėl siaučia „Google Play“

Šių metų pradžioje aptiktas pavojingas „Android“ bankininkystės trojanas „BankBot“ sugrįžo į „Google Play“ su naujomis kenksmingomis funkcijomis. skaityti »

Interneto paslaugų tiekėjai galėjo dalyvauti šnipinėjimo kampanijose

Paaiškėjo, kad vartotojų šnipinėjimo kampanijose buvo naudojama naujausia gerai žinomos šnipinėjimo programos „FinFisher“, dar vadinamos „FinSpy“, versija. skaityti »

Torentų keliami pavojai nuo piratavimo dar neatgrasė

Nepaisant didelio populiarumo tarp vartotojų, torentai išlieka vienu rizikingiausių veiklų internete. skaityti »

Ar pildosi 2017 m. saugumo prognozės?

Panašu, kad ekspertai nesuklydo prognozuodami išpirkos reikalaujančių kenkėjų gausą ir kitas saugumo grėsmes šiems metams. skaityti »

„Petya“ – ne virusas, o galingas naikinimo ginklas

Pradeda aiškėti, kad Ukrainą atakavęs virusas „Petya“ buvo sukurtas atrodyti kaip išpirkos reikalaujantis kenkėjas, bet pagrindinis jo tikslas buvo naikinti tam tikrų sistemų duomenis, į kurias programišiai nusitaikė tikslingai. skaityti »

Vaikai nesuvokia, kokios grėsmės jų tyko internete

Trečdalis penkiolikmečių yra dalinęsi internete savo nuotraukomis, kuriose jie buvo apsinuoginę. Tai – tik vienas iš šokiruojančių faktų, kuriuos atskleidė daugiau nei metus trukęs Anglijos vaikų reikalų komisaro tyrimas. skaityti »

Nustatytas naujas kenkėjo „KillDisk“ variantas, šifruojantis „Linux“ įrenginius

Nustatytas naujas kenkėjo „KillDisk“ variantas, siejamas su pagarsėjusia programišių grupuote „BlackEnergy“, kuri 2015 m. pabaigoje rengė išpuolius prieš Ukrainos žiniasklaidos organizacijas ir elektros energiją tiekiančias įmones. skaityti »

„Microsoft“ vis mažiau dėmesio skiria „Internet Explorer“ taisymui

Praėjusiais metais „Microsoft“ lopė daugiau operacinės sistemos „Windows“ saugumo spragų nei 2015 m., šįsyk dėmesį sutelkdama ne į nuošalę nustumtą naršyklę „Internet Explorer“, o į vartotojo režimo komponentus. skaityti »