„Mokslo pusryčiai“ – kaip mokslas gali kurti pridėtinę vertę verslui?

Antradienį Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros organizuotoje konferencijoje „Mokslo pusryčiai“ pristatyta nauja iniciatyva – „Mokslo ir tyrimų atvira prieiga“, kuri, kaip planuojama, padės mokslininkams pritraukti daugiau verslo užsakymų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio. skaityti »

Lietuva mini 25 metus internete

Lietuva mini 25 metų sukaktį, kuomet 1991 metų spalio 10 dieną Lietuva tapo pasaulio kompiuterių tinklo – Interneto nare, kuris ką tik nepriklausomybę atgavusiai trijų milijonų gyventojų valstybei suteikė galimybės būti matomai, nepriklausomai, pažangiai. skaityti »

Pažangiausios lietuvių technologijos varžosi dėl apdovanojimų

Lietuviai nesnaudžia ir kuria mokslo inovacijomis pagrįstus produktus, kurie neretai yra geriau žinomi globalioje rinkoje nei vietinėje. Lietuvos verslo konfederacijos ir portalo „Delfi“ rengiamuose apdovanojimuose bus išrinkta „Metų technologija 2016“. skaityti »

Europos kosmoso agentūra atveria duris Lietuvos verslui

Lietuvos technologinės bendrovės kviečiamos domėtis kosminių technologijų kūrimu ir atvykti į Europos kosmoso agentūros (EKA) renginius. skaityti »

Verslininkai raginami ieškoti partnerių bendriems projektams

Ūkio ministerija kartu su Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) kviečia verslininkus bendradarbiauti su mokslo ir studijų institucijomis ir rengtis bendriems inovacinių čekių projektams. skaityti »

MITA skelbia konkursą dėl stažuočių NASA mokslinių tyrimų centre

Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) skelbia naują konkursą dėl tarptautinių vasaros ir rudens stažuočių NASA mokslinių tyrimų centre 2016 metais, kurių metu studentai galės įgyti unikalių žinių ir praktinės patirties. skaityti »

Ūkio ministerija kartu su MITA organizuoja verslo misiją į Švediją

Ūkio ministerija ir Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) organizuoja jaunų bei inovatyvių įmonių atstovų verslo misiją į Švediją. skaityti »

Į Lietuvą atvyksta verslininkas, planuojantis apgyvendinti žmones Marse

Kosmines ekspedicijas į Marsą planuojančios įmonės „Mars One“ vadovas, danų verslininkas Bas`as Lansdorpas rugsėjo 4 d. viešės antrajame Ūkio ministerijos rengiamame Vilniaus inovacijų forume „Innovation Drift“. skaityti »

Lietuvoje lankysis buvęs socialinio tinklo „LinkedIn“ vadovas

Rugsėjo 3–4 d. parodų rūmuose „Litexpo“ vyks Ūkio ministerijos organizuojamas tarptautinis Vilniaus inovacijų forumas 2015 „Innovation Drift“, kuriame pranešimą skaitys didžiausio pasaulyje profesinio socialinio tinklo „LinkedIn“ pirmasis darbuotojas už JAV ribų ir buvęs vadovas Europoje Kevin Eyres. skaityti »

Mokslą ir verslą suartins naujas E. mokslo vartų portalas

Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas (LVK) Valdas Sutkus ir Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) direktorius Arūnas Karlonas spaudos konferencijoje pristatė naują E. mokslo vartų portalą skaityti »