Išleistos mokymo priemonės lietuvių kalbai mokyti pagal skirtingus kalbos mokėjimo lygius

Švietimo ir mokslo ministerija ir Ugdymo plėtotės centras išleido naujas mokymo priemones „Kelionė į Lietuvą“ ir „Laiškai iš Lietuvos“, kurios skirtos užsienio lituanistinių mokyklų mokiniams. Pirmą kartą parengtos skaitymo knygos pagal skirtingus kalbos mokėjimo lygius. skaityti »

Paroda „Mokykla 2015“ griaus stereotipus

Lapkričio 6–7 dienomis, Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO vyksiančioje švietimo parodoje „Mokykla 2015“, įvairiomis čia surengtomis veiklomis bus griaunami stereotipai apie tai, kad mokslas yra nuobodus, kartu teigiama, kad šiandien būti mokytoju yra garbinga ir įdomu. skaityti »

Siekiantiems tobulėti savarankiškai – žinių lobynas internete

Įgyvendinant projektą „Suaugusiųjų švietimo programų ir objektų saugykla – elektroninių mokymosi paslaugų priemonė“ sukurta ir įdiegta nauja interaktyvi nuotolinio mokymosi paslauga gyventojams. skaityti »

Vilniuje vyksta mokytojų metodinės dienos

Šių metų spalio 28–30 d. vyksta metodinės dienos bendrojo ugdymo mokyklų pedagogams. Ugdymo plėtotės centro renginyje Europos švietimo bendruomenei aktualias temas pristatys švietimo ekspertai iš Lietuvos, Prancūzijos ir Didžiosios Britanijos. skaityti »

Iki gegužės pabaigos pratęsiama mokytojų atranka į ilgalaikes kvalifikacijos tobulinimo stažuotes

Ugdymo plėtotės centras iki gegužės 31 d. pratęsia mokytojų atranką į ilgalaikes stažuotes. Dalyvauti stažuotėse kviečiami ikimokyklinio, priešmokyklinio, bendrojo ugdymo pedagogai, turintys ne mažesnę kaip 8 metų pedagoginio darbo patirtį ir dirbantys visu krūviu. skaityti »

Vilniuje steigiamas tarptautinis kūrėjų tinklas ICEnet

Gegužės 22–24 dienomis Vilniuje vyksta pirmasis tarptautinio kūrėjų tinklo ICEnet forumas, į kurį renkasi dalyviai iš 10 Europos šalių. Kūrėjus iš Lietuvos bei užsienio telkia siekiai ugdyti vaikų ir jaunimo kūrybingumą formaliojo ir neformaliojo ugdymo aplinkose. skaityti »

Kuriamos suaugusiųjų mokymosi internetu elektroninės paslaugos

Siekiant užtikrinti galimybę mokytis visą gyvenimą, Ugdymo plėtotės centras (UPC) Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis kuria mokymosi internetu elektronines paslaugas, padėsiančias nemokamai nuotoliniu būdu mokytis kalbų, kompiuterinio raštingumo, kitų disciplinų. skaityti »

Metodinėse dienose mokytojams – geriausia Lietuvos ir pasaulio ugdymo patirtis

Šių metų kovo 25–27 dienomis „Litexpo“ rūmuose vyks pedagogams skirtos metodinės dienos, per kurias jie galės susipažinti su ugdymo naujovėmis taikant įvairius mokymo metodus, informacines technologijas, interaktyvias mokymo priemones, netradicines mokymo aplinkas. skaityti »

Kūrybiškiau mokytis padės naujos interneto svetainės

Pradėjo veikti dar trys Ugdymo plėtotės centro sukurtos interneto svetainės, kuriose 5-8 klasių mokiniai gali mokytis lietuvių kalbos, geografijos, gilintis į saugos ir sveikatos temas. skaityti »

„Kūrybinės partnerystės“ kviečia kūrėjus į informacinius seminarus

Įvairių kultūros, meno, mokslo ir kūrybos sričių profesionalai kviečiami išsamiau susipažinti su „Kūrybinių partnerysčių“ projektu, kurį vykdo Ugdymo plėtotės centras. skaityti »