Studijų sąlygos VDU sulaukė puikaus įvertinimo

Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) atitinka visus studijų sąlygų ir jų organizavimo kokybės reikalavimus, teigiama neseniai atliktame universiteto 2010–2012 metų realiųjų išteklių vertinime. Tyrimą vykdė Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centras, pagal standartinius kriterijus reguliariai vertinantis visas Lietuvos aukštąsias mokyklas. skaityti »

Lietuvos studentai laukiami NASA stažuotėse

Kauno technologijos universiteto studentai kviečiami stažuotis Nacionalinės aeronautikos ir kosmoso administracijos (NASA) Ames tyrimų centre. skaityti »

Tyrimas: sukčiavimą per atsiskaitymus pastebi trys iš penkių studentų

Gegužės 28 d. Lietuvos studentų sąjunga pristatė tyrimą „Akademinio sąžiningumo indeksas 2013”. Jau antrus metus iš eilės atliekamo tyrimo tikslas – nustatyti, kiek paplitęs nesąžiningas elgesys Lietuvos aukštosiose mokyklose ir atrasti efektyvesnių būdų su juo kovoti. skaityti »

VDU studentai prisideda prie aplinkosauginio švietimo

Universitete neseniai įkurto aplinkos studijų klubo „Disoma“ nariai prisidėjo prie Europos Sąjungos fondų lėšomis finansuojamo projekto „Gerbiu gamtą – saugau save“. Įgyvendinant projektą, Kauno regione buvo rengiami seminarai, kurie skatino moksleivius tausoti aplinką ir supažindino su atliekų rūšiavimo bei perdirbimo būdais. skaityti »

Verslininkai rekomenduoja rinktis technologinius mokslus

Artėjant priėmimui į aukštąsias mokyklas Lietuvos verslininkų konfederacijos (LVK) atstovai abiturientams rekomenduoja gerai apgalvoti studijų krypties pasirinkimą. Anot specialistų, šiandien darbo rinkoje perspektyviausios specialybės iš technologinių mokslų srities. skaityti »

Švietimo ir mokslo ministro susitikime su studentų atstovais grįžta prie „gerai besimokančio“ piliečio sąvokos neapibrėžtumo

Gegužės 10 d. Lietuvos studentų sąjungos (LSS) ir kitų studentų savivaldų atstovai susitiko su Švietimo ir mokslo ministru Dainiumi Pavalkiu. Susitikimo metu diskutuota apie studento pažymėjimo gaminimo problematiką, kokybės užtikrinimą aukštosiose mokyklose, studijų finansavimą, taip pat pristatytos rengiamos Mokslo ir studijų įstatymo pataisos. skaityti »

Aukštosios mokyklos toliau lobsta studentų sąskaita

Gegužės 6–8 dienomis Lietuvos studentų sąjunga (LSS) atliko tyrimą, kurio metu paaiškėjo, kad dalis aukštųjų mokyklų neteisėtai renka lėšas už bakalauro ar magistro diplomo, jo priedėlio parengimą, atspausdinimą ant dokumentams skirto popieriaus ar kietą diplomo viršelį, iš studentų prašoma nuo 30 iki 100 litų. skaityti »

Europos studentija išrinko naują vadovybę

64–ojo Europos studentų sąjungos (European Students’ Union – ESU) Valdybos posėdžio metu slovėnas Rokas Primožičas (Rok Primozic) tapo naujuoju organizacijos pirmininku. skaityti »

„Technorama“ atveria naują erdvę moksliniams studentų darbams

Gegužės 18 d. KTU rengia kasmetinę jaunųjų mokslininkų darbų parodą–konkursą „Technorama“. Šia paroda siekiama skatinti jaunimą kurti ir populiarinti fizinių, biomedicinos, technikos, humanitarinių ir socialinių mokslų žinias, formuoti KTU studentų mokslinio mąstymo ir tiriamojo darbo įgūdžius. skaityti »

Naujausios technologijos universitete – užtikrintas žingsnis į ateitį

Apie naujausių technologijų naudą studijų procese pasakoja Vytauto Didžiojo universiteto Šiuolaikinių menų katedros vedėjas doc. dr. Rimantas Plungė. skaityti »