Vilniaus dailės akademijos studentai sukūrė pirmąją grojančią sieną Lietuvoje

Du Vilniaus dailės akademijos (VDA) studentai, panaudoję inovatyvias technologijas, sukūrė specialią grojančią sieną, simbolizuojančią vandenyno būgnus. skaityti »

Parodoje „Studijos 2015“ – magiška kūryba ir ateities technologijos

Vis daugiau inovatyvaus verslo ekspertų tvirtina: kūrybiškumas ir vaizduotė – tai šių laikų valiuta. Kokius būdus tapti kūrybiškesniu vos peržengus parodos „Studijos 2015“ slenkstį siūlo tie, kam kūrybos ir mokslo sintezė yra jau ne vien smalsumo, bet dažnai ir išlikimo klausimas? Ką parodoje šiemet pristatys aukštosios mokyklos? skaityti »

Lietuvos kultūrinių ir kūrybinių industrijų studijų plėtra

Vilniaus dailės akademija kartu su partneriais Vilniaus Gedimino technikos universitetu, Lietuvos muzikos ir teatro akademija bei Vytauto Didžiojo universitetu nuo 2010 metų įgyvendina projektą „Aukštojo mokslo studijų plėtra Lietuvos kūrybinėms ir kultūrinėms industrijoms“. skaityti »

Vilniaus dailės akademijos Paminklotvarkos katedrai - 15 metų

Parodų idėjų ir ekspozicijų būna įvairių. Šiai parodai impulsą davė suvokimas, kad per 15 metų galiausiai išsikristalizavo Vilniaus dailės akademijos Paminklotvarkos katedros studijų struktūra. skaityti »

Vilniaus dailės akademija atvers duris būsimiesiems studentams

Dailininko, dizainerio, architekto specialybės, kurias renkasi kūrybiškos ir darbščios asmenybės – tai savęs pašventimas menui ir nuolatinio tobulėjimo siekis. skaityti »

Atvirų durų dienos Vilniaus dailės akademijoje

Vilniaus dailės akademija kviečia į Atvirų durų dienas. skaityti »

Naujajame Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos fakultete – 4 naujos programos

2014 m. savo veiklos 40-metį minėsiantis VDA Klaipėdos skyrius šiemet tampa fakultetu, būsimiems studentams pasiūlysiančiu keturias naujas studijų programas: Grafinį dizainą, Interjero dizainą, Šiuolaikinį meną ir medijas, Urbanistinį projektavimą. skaityti »

Teismų elektroninių paslaugų portalą reprezentuos Vilniaus dailės akademijos studento kurtas logotipas

Kitais metais startuosiantį Lietuvos teismų elektroninių paslaugų portalą reprezentuos Vilniaus dailės akademijos Grafinio dizaino katedros studento Augustino Paukštės kurtas logotipas. skaityti »

Praktikantai įmonėje – toliaregiškas įmonės žvilgsnis

Siekdama Baltijos šalių ir 36 užsienio rinkoms pristatyti kuo daugiau inovatyvaus dizaino pavyzdžių kompiuterių priedų kompanija „ACME Europe“ plečia produktų kūrimo padalinį, bendradarbiaudama su Vilniaus dailės akademijos Dizaino katedra. skaityti »

Valstybės kontrolė: Aukštosios mokyklos dažnai pažeidžia Viešųjų pirkimų įstatymą

Valstybės kontrolė baigė finansinius (teisėtumo) 2011 m. auditus Vilniaus Gedimino technikos ir Lietuvos edukologijos universitetuose bei Vilniaus dailės akademijoje. skaityti »