Lietuva užsitikrino ES investicijų Lietuvoje bendrąjį finansavimą

Europos investicijų banko (EIB) direktorių valdyba pritarė, kad EIB suteiktų Lietuvai iki 1,3 mlrd. eurų paskolą. skaityti »

ES

Užsienio reikalų ministras su šalių ambasadoriais aptarė ES aktualijas

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius rugsėjo 29 dieną Vilniuje susitiko su Lietuvoje reziduojančiais Europos Sąjungos šalių narių ambasadoriais ir aptarė svarbiausius ES, regioninio saugumo ir tarptautinės politikos klausimus. skaityti »

ES

Europos Sąjungos fondų projektų kontaktų mugėje – per 800 dalyvių

Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO vyksta Finansų ministerijos organizuota Europos Sąjungos fondų projektų aštuntoji Kontaktų mugė, kuri pritraukė daugiau nei 800 dalyvių. skaityti »

ES

Intelektualų susitikime Kaune – diskusija dėl Europos ateities

Kaune organizuojamas diskusijų-susitikimų ciklas „Pakalbėkime apie Europą ir mus“, kuriuo siekiama paskatinti Lietuvos intelektualų, kūrėjų, akademinės bendruomenės atstovų indėlį į tolesnę diskusiją dėl Europos ateities. skaityti »

ES

Pramonininkai „Lietuvos 10-mečio ES“ konferencijoje aptars kaip išlikti konkurencingiems ateityje

Rugsėjo 16 d. (antradienį) 10 val. Vilniuje, viešbutyje Kempinski Hotel Cathedral Square, Lietuvos pramonininkų konfederacija (LPK), bendradarbiaudama su Lietuvos Respublikos Užsienio reikalų ministerija, rengia tarptautinę konferenciją “Globali Europa: kaip mums laimėti konkurencingumo mūšį?”. skaityti »

ES

Lietuva priimta į euro zoną, nuo 2015 metų sausio 1 dienos šalies valiuta – euras

Europos Sąjungos bendrųjų reikalų ministrų taryba priėmė galutinį sprendimą dėl Lietuvos dalyvavimo Ekonominėje ir pinigų sąjungoje (EPS) nuo 2015 m. sausio 1 d. skaityti »

ES

Klaipėdos universitetas pradeda verslo inkubatoriaus statybas

Verslo inkubatoriaus statyba yra viena iš projekto „Inžinerinių tinklų ir susisiekimo komunikacijų įrengimas bei Klaipėdos mokslo ir technologijų parko infrastruktūros plėtra jūriniame slėnyje“ veiklų. Kaip ir visas projektas, Verslo inkubatoriaus statybos darbai yra finansuojami Ūkio ministerijos administruojamomis ES struktūrinių fondų lėšomis. skaityti »

ES

ES finansų ministrai susitarė dėl bankų pertvarkos mechanizmo

Europos Sąjungos ministrai trečiadienį vakare pasiekė susitarimą dėl vienos esminių Bankų sąjungos dalių - vieningo bankų pertvarkos mechanizmo (SRM). skaityti »

ES

Studentai kviečiami į simuliaciją apie ES energetiką

Rugsėjo 19 d. VDU mažojoje salėje (S. Daukanto g. 28, II a.) 9.30 val. vyks susitikimas su Lietuvos ir užsienio energetikos politikos ekspertais bei simuliacija tema „Europos Sąjungos energetika: saugumas vienovėje“. skaityti »

ES

ES galvoja, kaip apsaugoti savo piliečius nuo šnipinėjimo internete

Vokietijos kanclerės Angelos Merkel spaudos atstovai pranešė, kad susitikusi Berlyne su Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) prezidentu Baraku Obama politikė ketina aptarti programą PRISM – užsieniečių sekimo operacijas. skaityti »

ES