„Swift“ atidarė kibernetinių grėsmių informacijos tarnybą

Tarptautinė tarpbankinė mokėjimų informacijos perdavimo ir įgyvendinimo sistema „Swift“ atidarė Informacijos mainų ir analizės centrą, skirtą informuoti „Swift“ tinklo bankus apie paskutines kibernetinio saugumo tendencijas. skaityti »

Europos Sąjunga susirūpino bankų apsaugos sistemomis

Europos Sąjunga svarsto galimybę ištestuoti bankų apsaugos nuo kibernetinių atakų mechanizmus. skaityti »

Dulkių siurblys – į kovą su kibernetiniais nusikaltėliais

Singapūro technologijų ir dizaino universiteto komanda pristatė prototipą roboto, gebančio aptikti biuro įrenginių pažeidžiamumą kibernetinėms atakoms. skaityti »

„Penki kontinentai“ sėkmingai atlaikė DDoS atakas

Kaip pranešė bendrovės „Penki kontinentai“ atstovai, š. m. liepos 12 dieną įmonė užfiksavo itin suaktyvėjusią DDoS (angl. Distributed Denial of Service) ataką, nukreiptą prieš kompanijos klientus. Tokių atakų metu į serverį siunčiamas didelis kiekis užklausų. Programišiai tikisi, kad serveris su tokiu duomenų srautu nesusidoros, įprastos užklausos tuo metu nebus priimamos ir taip bus sutrikdytas sklandus kasdienis darbas. skaityti »

Kibernetinės atakos atveju JAV pagrasino prevenciniais atsakomaisiais smūgiais

JAV karinės pajėgos imsis prevencinių atsakomųjų veiksmų, jei šalies valdžia sužinos apie rengiamą kibernetinę ataką. skaityti »

Programišiai atakavo Baltųjų rūmų kompiuterių tinklą

Kaip pranešė „Reuters“, Baltųjų rūmų kompiuterių tinklą šios savaitės pradžioje atakavo kibernetiniai nusikaltėliai. skaityti »

„Daedalus“ padės atremti internetines atakas

Japonijos informacijos ir ryšių technologijos instituto mokslininkai sukūrė perspėjimo sistemą, kuri gali realiu laiku vizualizuoti internetines atakas. skaityti »

1 800 kibernetinių atakų per minutę – kaip apsisaugoti

Naršant internetą, naudotojų tyko 108 035 kibernetinės atakos per valandą, arba 1 800 per minutę. skaityti »

Kibernetinėmis atakomis bandyta sutrikdyti Lietuvos banko paslaugų teikimą internetu

Šiąnakt apie 1 valandą nakties prieš Lietuvos banko informacines sistemas pradėta kibernetinė ataka, kuria siekiama sutrikdyti interneto svetainės ir kitų internetu teikiamų paslaugų darbą. skaityti »

Iranas atlaikė naują kibernetinę ataką

Iranas atrado būdą „kontroliuoti“ virusą „Duqu“, užkrėtusį šalies kompiuterines sistemas. skaityti »