Lietuva ir Kinija pasirašys susitarimą dėl diplomų pripažinimo

Balandžio 27–28 d. švietimo ir mokslo ministras prof. Dainius Pavalkis dalyvaus Rygoje vyksiančiame 5-ajame Azijos ir Europos švietimo ministrų forume. Švietimo politikai nubrėš gaires tolesniam Europos ir Azijos bendradarbiavimui. skaityti »

Lietuva ir Omanas ketina bendradarbiauti studijų ir mokslo srityse

Švietimo ir mokslo ministras prof. Dainius Pavalkis lankėsi Omane. Vizito metu aptartos Lietuvos ir Omano aukštojo mokslo institucijų bendradarbiavimo galimybės. skaityti »

Los Andželo šv. Kazimiero lituanistinė mokykla švenčia 65-metį

Balandžio 18 d. Los Andželo šv. Kazimiero lituanistinė mokykla, viena seniausių lituanistinių mokyklų užsienyje, švenčia 65-erių metų sukaktį. skaityti »

Dainius Pavalkis: mokslas deda pamatus gerovės visuomenei

Mokslininkai analizuos mūsų visuomenės reikmes ir siūlys būdus, kaip galima sukurti visoms socialinėms grupėms palankią aplinką. Tokio tikslo sieks švietimo ir mokslo ministro Dainiaus Pavalkio patvirtinta nacionalinė mokslo programa „Gerovės visuomenė“. skaityti »

Daugiausia valstybės finansuojamų studijų vietų skirta technologijos mokslams

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis patvirtino preliminarius 2015 m. valstybės finansuojamų studijų vietų skaičius. Daugiausia valstybės finansuojamų studentų bus priimama į technologijos mokslų studijas. Penktadaliu išauga priėmimas į IT specialybes. skaityti »

Prasidėjo mokymosi, žinių ir karjeros planavimo paroda „Studijos 2015“

Vasario 5–7 d. LITEXPO parodų centre Vilniuje moksleivių laukia tradicinė mokymosi, žinių ir karjeros planavimo paroda „Studijos 2015“. Ją atidarė Seimo Pirmininko pirmasis pavaduotojas Vydas Gedvilas bei švietimo ir mokslo ministras prof. Dainius Pavalkis. skaityti »

Matematinio ir gamtamokslinio raštingumo konkurse mokiniai parodė gerus rezultatus

Pirmą kartą surengtame nacionaliniame matematinio ir gamtamokslinio raštingumo konkurse, kuriame dalyviai atliko į gyvenimą orientuotas matematikos ir gamtos mokslų užduotis, dalyvavo apie 14 tūkst. mokinių iš beveik 400 mokyklų. Daugiau negu pusė mokinių parodė gerus rezultatus. skaityti »

Kuriamos galimybės aktyvesnei pameistrystės plėtrai Lietuvoje

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis susitiko su Europos profesinio mokymo plėtros centro (CEDEFOP) eksperte Irina Jemeljanova. skaityti »

Švietimo ir mokslo ministras apdovanos profesinių mokyklų ir darbdavių bendradarbiavimo projektus

Gruodžio 16 d. bus skelbiami geriausi profesinių mokyklų ir darbdavių bendradarbiavimo projektai šiais metais. skaityti »

ES švietimo ministrai aptars, kaip skatinti verslumo ugdymą

Gruodžio 12 d. švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis dalyvaus ES Švietimo, jaunimo, kultūros ir sporto tarybos posėdyje. skaityti »