Bus apdovanoti mokiniai, dalyvavę tarptautinėse olimpiadose ir konkursuose, komandų vadovai ir mokytojai

Gruodžio 10 dieną 13 val. Prezidentūroje Prezidentė Dalia Grybauskaitė, švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis iškilmingai apdovanos mokinius, tarptautinių olimpiadų, konkursų nugalėtojus, jų mokytojus, komandų vadovus. skaityti »

2015 m. valstybės biudžete – daugiau lėšų švietimui

2015 m. valstybės finansavimas švietimui auga iki 47 mln. Lt. Nuo 2015 m. sausio 1 d. auklėtojų ir priešmokyklinio ugdymo pedagogų atlyginimams didinti skiriama per 30 mln. Lt. Jų algos augs 10 proc., arba apie 200 Lt. skaityti »

Krašto apsaugos, Švietimo ir mokslo ministerijos ir Lietuvos šaulių sąjunga pasirašys bendradarbiavimo sutartį

Lapkričio 26 d. Krašto apsaugos ministerijoje bus pasirašyta atnaujinta trišalė Krašto apsaugos ministerijos, Švietimo ir mokslo ministerijos ir Lietuvos šaulių sąjungos bendradarbiavimo sutartis. skaityti »

Ministras Dainius Pavalkis: Lietuva turi pirmąją mobilią jūros laboratoriją

Lapkričio 25 d. švietimo ir mokslo ministras prof. Dainius Pavalkis dalyvavo Klaipėdos universiteto mokslinių tyrimų laivo vardo suteikimo ceremonijoje. skaityti »

Darbdaviai labiausiai pasigenda absolventų gebėjimo taikyti žinias

Darbdavių ir moksleivių, absolventų lūkesčiai priimant į darbą ir stengiantis įsidarbinti smarkiai skiriasi, rodo apklausa. Be to, darbdaviai labiausiai pasigenda profesines mokyklas, kolegijas, universitetus baigusių jaunuolių gebėjimo taikyti žinias. skaityti »

Tarptautinės studentų dienos metu studentai dirbo kartu su Švietimo ir mokslo ministerijos vadovais

Tarptautinę studentų dieną, lapkričio 17 d., studentai, besidomintys aukštojo mokslo politikos formavimu, praleido Švietimo ir mokslo ministerijoje, susipažino su jos veikla ir vadovų darbu, kartu su ministerijos vadovais dalyvavo posėdžiuose, išsakė savo nuomonę studijų politikos klausimais. skaityti »

Aukštosios mokyklos kviečiamos teikti paraiškas dėstytojų iš užsienio vizitams

Lietuvos aukštosios mokyklos skatinamos kviestis aukštos kvalifikacijos dėstytojus iš užsienio. Švietimo ir mokslo ministerija finansiškai remia užsieniečių dėstytojų vizitus. Universitetai ir kolegijos gali teikti paraiškas iki 2014 m. gruodžio 12 d. skaityti »

Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijoje – modernūs mokymo rūmai ateities inžinieriams

Lapkričio 13 d. švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis dalyvaus Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos (VTDK) modernizuotų rūmų atidaryme (Olandų g. 16). skaityti »

Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje atidarytas Muzikos inovacijų studijų centras

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis dalyvavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Muzikos inovacijų studijų centro atidaryme. skaityti »

Švietimo ir mokslo ministras: mokyklų vadovais turi dirbti geriausi švietimo vadybininkai

Mokyklų vadovų skyrimo tvarka privalo būti tobulinama, sako švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis reaguodamas į tėvų organizacijos išsakytą nuomonę dėl rengiamų šios tvarkos pataisų. skaityti »