Moderni ir efektyvi švietimo sistema – stiprios valstybės pamatas

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė su švietimo ir mokslo ministru Dainiumi Pavalkiu aptarė svarbiausius ministerijos ateities darbus. skaityti »

D. Pavalkis: suaugusiųjų švietimas – ne tik žmonėms su aukštuoju išsilavinimu

Švietimo ir mokslo ministerijoje susirinkusi Neformaliojo suaugusiųjų švietimo taryba apsvarstė Neformaliojo suaugusiųjų švietimo įstatymo projektą. skaityti »

Švietimo ir mokslo ministras D. Pavalkis: ES moksliniai tyrimai turi būti nukreipti visuomenės gerovei kurti

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis Atėnuose vykstančiame Europos Sąjungos mokslo ministrų susitikime akcentavo ES šalių mokslininkų bendradarbiavimo svarbą, kad moksliniai tyrimai padėtų kurti aukštą pridėtinę vertę ir ES piliečių gerovę, atsakytų į aktualiausius visuomenės klausimus ir iššūkius. skaityti »

ES mokslo ministrai Atėnuose aptars Europos inovacijų aktualijas

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis gegužės 12–13 d. dalyvauja Atėnuose vykstančiame neformaliame Europos Sąjungos Konkurencingumo tarybos susitikime, kurio metu Europos šalių mokslo ministrai diskutuos, kaip moksliniai tyrimai gali kelti Europos konkurencingumą. skaityti »

Moderniausiame pasaulyje branduolinės fizikos centre CERN – lietuviai mokslininkai, mokytojai, studentai

Kovo 13 d. švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis lankosi moderniausiame pasaulyje Europos branduolinių tyrimų centre CERN ir susitinka su čia dirbančiais lietuviais bei CERN mokytojų programos dalyviais iš Lietuvos. skaityti »

Ministras prof. Dainius Pavalkis: lituanistinis švietimas – vienas tvirčiausių saitų su Tėvyne

Lituanistinis švietimas užsienyje yra vienas tvirčiausių saitų, siejantis svetur gyvenančius tautiečius su Tėvyne, sako švietimo ir mokslo ministras prof. Dainius Pavalkis. skaityti »

Švietimo ir mokslo ministras D. Pavalkis pasveikino geriausius jaunuosius mokslininkus

Lietuvos mokslų akademijoje Vilniuje apdovanoti geriausi jaunieji mokslininkai, atliekantys fizinių ir technologijos mokslų tarpdalykinius tyrimus. skaityti »

Premjeras su švietimo ir mokslo ministru aptarė aukštojo mokslo finansavimo klausimus

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius priėmė švietimo ir mokslo ministrą Dainių Pavalkį, su kuriuo aptarė aukštojo mokslo finansavimo klausimus. skaityti »

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis susitiko su Jungtinės Karalystės valstybės ministru Mathew’u Hancocku

Lietuvos švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis susitiko su Jungtinės Karalystės valstybės ministru Mathew’u Hancocku, atsakingu už gebėjimų ir verslumo skatinimą visuomenėje. skaityti »

Rengiant specialistus svarbus mokyklų ir darbdavių bendradarbiavimas

Specialistų rengimas Lietuvoje vis labiau orientuojamas į praktinių įgūdžių ir gebėjimų suteikimą, sako švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis. skaityti »