Švietimo ir mokslo ministras D. Pavalkis dalyvavo naujosios ES mokslo ir inovacijų programos „Horizontas 2020“ pristatyme Sorbonos universitete

Gruodžio 16 d. Sorbonos universitete Lietuvos švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis kartu su Europos Komisijos švietimo ir mokslo komisarėmis Androula Vassiliou ir Maire Geoghegan-Quinn bei Prancūzijos Aukštojo mokslo ir mokslinių tyrimų ministre Genevieve Fioraso oficialiai paskelbė naujosios ES programos „Horizontas 2020” startą. skaityti »

D. Pavalkis atvėrė Europos inovacijų forumą „2013 Innovation Summit”

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis ES Tarybai pirmininkaujančios Lietuvos vardu Briuselyje atvėrė Europos inovacijų forumą „2013 Innovation Summit”. skaityti »

Įteikta Meilės Lukšienės premija

Spalio 6 d. Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje apdovanotas Meilės Lukšienės premijos laureatas Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijos fizikos mokytojas Tomas Kivaras. skaityti »

Į mokyklas išriedėjo nauji geltonieji autobusai

Šiandien, rugpjūčio 28 d., S. Daukanto aikštėje Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis savivaldybėms perdavė naujus geltonuosius autobusus. skaityti »

Mokslinių tyrimų ir inovacijų plėtra skatina ES ekonomikos augimą ir konkurencingumą

Antrąją Konkurencingumo tarybos dieną Briuselyje ES šalių narių ministrai akcentavo kosmoso pramonės ir mokslinių tyrimų plėtros įtaką Europos ekonomikos augimui. Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis pristatė Lietuvos pirmininkavimo ES tarybai prioritetus mokslinių tyrimų srityje. skaityti »

Dainius Pavalkis sveikina abiturientus Paskutinio skambučio proga

Šia savaitę mokyklose aidi Paskutinis skambutis. Jas baigia 41,2 tūkst. abiturientų: iš jų 33,1 tūkst. bendrojo ugdymo mokyklose, 8,1 tūkst. profesinėse. skaityti »

2015 m. konkursinis balas bus skaičiuojamas pagal keturių dalykų rezultatus

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis patvirtino geriausiai vidurinio ugdymo programą baigusiųjų eilės sudarymo 2015 m. tvarką. skaityti »

Bendradarbiaujant mokykloms ir darbdaviams parengiami geresni specialistai

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis susitiko su Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentu Robertu Dargiu ir konfederacijos Ekonomikos ir finansų departamento direktoriumi, Lietuvos profesinio mokymo tarybos pirmininku Sigitu Besagirsku. skaityti »

Ministrai pristatys Lietuvos pirmininkavimo prioritetus švietimo, jaunimo, kultūros ir sporto srityse

Gegužės 16–17 d. Briuselyje vyksiančiame Švietimo, jaunimo, kultūros ir sporto tarybos posėdyje dalyvausiantis švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis pristatys savo srities Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai prioritetus. skaityti »

Nuo 2015 m. valstybės finansuojamoms studijoms įvedamas lietuvių ir užsienio kalbų slenkstis

Dabartiniai dešimtokai, 2015 m. stosiantys į valstybės finansuojamas studijų vietas universitetuose, turės būti išlaikę valstybinį lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminą. Norintiems gauti studijų krepšelį universitetuose ir kolegijose taip pat bus privaloma mokėti užsienio kalbą. skaityti »