Lietuvos pažanga inovacijų srityje – viena didžiausių ES

Lietuva, taip pat Estija ir Latvija pernai padarė didžiausią pažangą inovacijų diegimo srityje. Lietuva pirmą kartą pateko į nuosaikių novatorių grupę, iki šiol ji būdavo priskiriama prie menkų novatorių. skaityti »

100 Vyriausybės dienų: pagrindiniai darbai švietimo ir mokslo srityje

Valstybės finansavimo užtikrinimas reikalingiems specialistams rengti, postūmis mokslo ir verslo slėnių projektų aktyvesnei veiklai, pirmieji žingsniai dėl mažų kaimo pradinių mokyklų išsaugojimo ir švietimo finansavimo tobulinimo – tokius pagrindinius darbus švietimo ir mokslo srityje per 100 Vyriausybės veiklos dienų įvardija ministras Dainius Pavalkis. skaityti »

Švietimo ir mokslo ministras Briuselyje aptarė informacinių technologijų pokyčius švietimui

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis Briuselyje diskutavo apie tai, kad informacinių technologijų skverbtis daro reikšmingą įtaką švietimo sistemai, sukelia jos pokyčius, leidžia siūlyti nuotolinio mokymo ir mokymosi metodus. skaityti »

Švietimo ir mokslo ministras susitiko su Belgijos ambasadoriumi

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis šiandien susitiko su Belgijos Karalystės nepaprastuoju ir įgaliotuoju ambasadoriumi Lietuvoje Peteriu G. M. Lescouhieriu. skaityti »

Valstybė remia tarptautinio lygio dėstytojų iš užsienio vizitus Lietuvos aukštosiose mokyklose

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis pasirašė įsakymą dėl valstybės paramos užsieniečių dėstytojų vizitams 2013 m. skyrimo. skaityti »

Iškiliausiems mokslininkams – Lietuvos mokslo premijos

Kovo 5 d. bus apdovanoti Lietuvos mokslo premijų laureatai. Šiais metais paskirtos šešios premijos humanitarinių ir socialinių, fizinių, biomedicinos ir technologijos mokslų srityse. skaityti »

Ekonomiką turėtų skatinti ir moksliniai tyrimai

Vasario 18 d. švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis atstovavo Lietuvai Briuselyje vykusiame ES Konkurencingumo tarybos mokslinių tyrimų dalies posėdyje. Taryba aptarė metinę ES augimo apžvalgą, mokslinės informacijos prieinamumo ir investicijų į mokslinius tyrimus efektyvumo klausimus. skaityti »

Studijų mugė kviečia moksleivius „pasimatuoti“ profesiją

Vasario 7 dieną „Litexpo“ parodų centre atidaryta tarptautinė paroda „Mokymasis. Studijos. Karjera“. Parodą atidarė Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius ir švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis. skaityti »

Patvirtinta 2014 m. priėmimo į aukštąsias mokyklas tvarka

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis pasirašė įsakymą dėl pakoreguotos Geriausiai vidurinio ugdymo programą baigusiųjų eilės sudarymo 2014 m. tvarkos. skaityti »

2014 priėmimo į aukštąsias mokyklas tvarka atitiks dabartinių vienuoliktokų ir aukštųjų mokyklų interesus

Švietimo ir mokslo ministerijos kolegijos posėdyje apsispręsta dėl pakoreguotos priėmimo į aukštąsias mokyklas 2014 m. tvarkos. skaityti »