Atnaujintas Mokėjimų įstatymas – pigesnės bankų paslaugos, skaidresni įkainiai

Finansų ministerija kartu su Lietuvos banku parengė ir pateikė Vyriausybei naują Mokėjimų įstatymo redakciją. skaityti »

Prezidentė Seimui teikia Lietuvos banko valdybos pirmininko kandidatūrą

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, vadovaudamasi Konstitucija ir Lietuvos banko įstatymu, teikia Seimui Vitą Vasiliauską skirti Lietuvos banko valdybos pirmininku antrai penkerių metų kadencijai. skaityti »

Fizikai skirti 5 auksiniai eurai bus pristatyti Nacionaliniame fizinių ir technologijos mokslų centre

Kovo 29 d., antradienį, Lietuvos bankas į apyvartą išleidžia 5 eurų kolekcinę monetą iš serijos „Lietuvos mokslas“. Moneta skirta fizikai. Aukso monetos reverse pavaizduotas stilizuotas lazerio spindulys kaip lazerių fizikos simbolis, o reverse – Vytis šviesos interferencijos fone. skaityti »

Lietuvos banke vyksta trečioji metinė NT konferencija

Kovo 9 dieną Lietuvos banke vyksta trečioji metinė nekilnojamojo turto (NT) konferencija. Renginys tiesiogiai transliuojamas Lietuvos banko interneto svetainėje ir portale „Delfi.lt“. skaityti »

Siūloma reguliuoti bankų galimybes reikalauti laidavimo iš fizinių asmenų už paskolas

Įvertinęs paplitusią komercinių bankų ir kitų kredito įstaigų praktiką reikalauti, kad verslo paskola būtų laiduojama jas gaunančios įmonės savininkų ar kitų fizinių asmenų. skaityti »

Lietuvos bankas siūlo didinti gyvybės draudimo rinkos skaidrumą ir vartotojų interesų apsaugą

Gyvybės draudimo įmonės turi būti įstatymu įpareigotos aiškiau atskleisti informaciją apie taikomus mokesčius, galimus interesų konfliktus, palengvinti galimybes vartotojams nutraukti sutartis ar keisti paslaugos teikėją. skaityti »

Nuo šiol Lietuvos ir kitų euro zonos šalių bankų sektorių rodikliai palyginami paprasčiau

Neseniai paleista Europos centrinio banko (ECB) platforma „Bankų skiltis“ (Banks‘ Corner), kurioje galima matyti euro zonos šalių bankų sektorių statistiką ir palyginti ją tarpusavyje. skaityti »

Eurų banknotų siunta saugiai pasiekė Lietuvos banko pinigų saugyklas

Vasario 18 dieną iš Tarptautinio Vilniaus oro uosto į Lietuvos banko saugyklas atgabenta eurų banknotų siunta. Ji su policijos palyda saugiai atgabenta į Lietuvos banko saugyklas. skaityti »

Ateityje su finansiniais sunkumais susidūrę bankai bus pertvarkomi naudojant privačias lėšas

Nuo metų pradžios už Lietuvoje veikiančių finansų įstaigų pertvarkymą yra atsakingas Lietuvos bankas kartu su Bendra pertvarkymo valdyba. Į specialų fondą, kurio lėšos gali būti naudojamos probleminiams bankams pertvarkyti, pervesta pirmoji 10,1 mln. eurų įmoka. skaityti »

Padvigubėjo gyventojų, kurie kasdieniams mokėjimams atlikti naudoja mobilųjį telefoną

Sparčiai daugėja gyventojų, naudojančių mobilųjį telefoną kasdieniams mokėjimams, rodo Lietuvos banko užsakymu atlikta apklausa. skaityti »