Iš Vilniaus mero lūpų – kvietimas verslininkams prisidėti prie mokslo centro kūrimo

Susitikime su verslininkais Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius pristatė sostinėje planuojamo statyti Nacionalinio mokslo centro (muziejaus) koncepciją. skaityti »

Verslininkai taps universitetų partneriais

Verslas visada yra dinamiškesnis, o universitetai konservatoriškesni. Kaip suderinti šiuos prieštaravimus ir abiejų pusių interesus, sprendžiant IT specialistų trūkumo problemą, tarėsi Vilniaus universiteto (VU) ir Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) atstovai. skaityti »

Lietuviškas verslas Didžiojoje Britanijoje pagaliau vienijasi

Lietuva kol kas mažai domisi lietuvišku verslu Didžiojoje Britanijoje, nors Londonas pagal gyventojų skaičių yra trečias miestas pasaulyje po Vilniaus ir Kauno, kur daugiausiai gyvena lietuvių tautybės žmonių. skaityti »

Daugiau nei 500 jaunuolių ES dėka įgijo patirties savanoriaudami

Rugpjūčio pabaigoje baigėsi visoje Lietuvoje vykdytas jaunimo užimtumą skatinantis mokymų ir savanorysčių projektas „Savanorystės bendruomenės kūrimas ir vystymas“. skaityti »

Ūkio ministerija už verslo idėjas ir ekonomines įžvalgas magistrams įteiks apdovanojimus

Atrinkti Ūkio ministerijos skelbto aukštųjų universitetinių mokyklų studentų geriausių magistro darbų konkurso laimėtojai, kurių mokslinių darbų temos siejosi su šalies ekonomikos augimu ir konkurencingumo skatinimu. skaityti »

Mokslo ir verslo bendradarbiavimas užtikrins žinių ir inovacijų sklaidą

Pirmą kartą atkurtos nepriklausomos Lietuvos istorijoje naujos aukštosios mokyklos statyboms naudotos tik privačios piniginės lėšos – Vilniuje atidarytas 28 mln. litų kainavęs Socialinių mokslų kolegijos (SMK) pastatas. skaityti »