Vilniečiai internetu gali balsuoti dėl miesto biudžeto

Vilniaus miesto interneto portale vilniečiai gali teikti pastabas ir balsuoti dėl svarstomo 2013 metų sostinės biudžeto. skaityti »

Paskaita–diskusija „Muziejai ir bibliotekos kaip įtraukiančios mokymosi erdvės“ vyks internetu

„Kūrybinės partnerystės“ tiesiogiai internetu rengia paskaitą–diskusiją „Muziejai ir bibliotekos kaip įtraukiančios mokymosi erdvės“. skaityti »

Langas į pasaulį atsiveria internete

Daugeliui žmonių kompiuteris su internetu seniai tapo ne vien reikiamos informacijos rinkimo ar pramogų vieta. Čia galima sutvarkyti daugybę kasdienių rūpesčių, dėl kurių anksčiau tekdavo gaišti eilėse įvairiose įstaigose. Įvairių valstybės institucijų bendrų pastangų dėka, Naujuosius pasitinkame su dar daugiau e. paslaugų, kurių pagalba reikalus galime tvarkyti neišėję iš namų. skaityti »

JAV senatorius nori pažaboti tiesmuką interneto tiekėjų duomenų ribojimą

Jungtinių Amerikos Valstijų interneto tiekėjų sistema yra įdomi tuo, jog ji dažniausiai pateikiama su duomenų ribojimu. Taip tiekėjai nori gauti kuo didesnį galimą pelną. Mes, lietuviai, tuo tarpu, esame pripratę tik prie duomenų ribojimo naudojant internetą telefone ar planšete. skaityti »

Aktyviausiai internetu pirko britai

Didžiosios Britanijos pirkėjai pirkiniams internetu vidutiniškai išleidžia 1083 svarus sterlingų (apie 4630 Lt) per metus. skaityti »

Lietuvos gyventojai ieško dovanų internete, o perka parduotuvėse

Didžioji dauguma 15–50 metų gyventojų pradeda galvoti apie kalėdines dovanas ir jas pirkti gruodžio viduryje. Šiuo metų laiku pradeda galvoti maždaug trečdalis, o perka – beveik kas antras (46,8 proc.). 70 proc. ketina ieškoti dovanų prekybos vietose, tačiau maždaug kas antras pasidairys internetiniuose šaltiniuose. Tokias tendencijas rodo „OMD“ atlikta kalėdinių dovanų pirkimo įpročių apklausa. skaityti »

Lietuviai internetu dažniausiai perka drabužius

Bendrovės „Spinter tyrimai“ atliktas tyrimas parodė, kad daugiau nei 35 proc. Lietuvos interneto pirkėjų įsigyja mados prekių: drabužių, avalynės ir aksesuarų. Antra pagal populiarumą prekių grupė – buities technika (12,9 proc.) gyventojų, dar dešimtadalis (10,7 proc.) pirko kompiuterių ir jų dalių. skaityti »

JTO nori stiprinti interneto erdvės stebėjimą ir kontrolę

Jungtinių Tautų Organizacijos atstovai išreiškė norą stiprinti internetu besinaudojančių asmenų stebėjimą, taip siekiant palengvinti potencialių teroristų aptikimą ir įkalčių, reikalingų jiems nuteisti, surinkimą. skaityti »

Lietuvoje 72 proc. gyventojų naudojasi kompiuteriais ir 70 proc. – internetu

Informacinės visuomenės plėtros komiteto prie Susisiekimo ministerijos (IVPK) užsakymu atlikto tyrimo duomenimis, šiuo metu 72,6 proc. Lietuvos gyventojų naudojasi kompiuteriais, 70,6 proc. – internetu. skaityti »

Mažąsias bendrijas jau galima steigti ir registruoti internetu

Juridinių asmenų registrą tvarkantis Registrų centras suteikė galimybę internetu steigti ir registruoti mažąsias bendrijas (MB), kurios yra naujausia ir sparčiai populiarėjanti verslo teisinė forma. Jau pirmosiomis naujos paslaugos veikimo valandomis šia galimybe pasinaudojo dviejų MB steigėjai. skaityti »