Lietuviai internete – aktyvūs skaitytojai, bet vangūs pirkėjai

Europos Komisijos (EK) duomenimis, net 92 proc. Lietuvos interneto naudotojų skaito elektroninius laikraščius bei žurnalus ir yra aktyviausi šios paslaugos naudotojai Europoje (ES vidurkis – 61 proc.). Taip pat dažniau nei vidutiniai europiečiai internetu atliekame bankines operacijas, skambiname, tačiau gerokai rečiau perkame. skaityti »

„Apple TV“ užima daugiau nei pusę vaizdo transliavimo internetu rinkos

Naujausio tyrimo, kurį atliko „Consumer Video Devices Market“, rezultatai rodo, kad „Apple“ multimedijos grotuvas užima 56 proc. rinkos. skaityti »

Dauguma VU magistrantų sutartis sudarė internetu

Šiemet įstojusieji į magistrantūros studijas Vilniaus universitete studijų sutartis daugiausia sudarė internetu, naudodamiesi elektroninės bankininkystės paslauga. Tokių magistrantų šiemet buvo 78,7 proc. skaityti »

SEB banko kortelių turėtojai internetu pirks saugiau

Nuo liepos 9 dienos SEB banko mokėjimo kortelių turėtojai internetu apsipirks saugiau — bankas tapo tarptautinių saugos programų „MasterCard SecureCode“ ir „Verified by Visa“ dalyviu. skaityti »

Vilniečio kortelę galima pasipildyti ir internetu

Vilniečio kortelę nuo šiandien galima papildyti ir internetu. Interneto portale https://e.vilniusticket.lt/ vartotojai gali pasirinktais bilietais pasipildyti turimas Vilniečio korteles, pasitikrinti turimų bilietų ir lėšų likutį. skaityti »

Lietuviai vis dažniau internete naršo mobiliaisiais įrenginiais

„Gemius“ tyrimas rodo, kad daugiausia puslapių peržiūrų per mobiliuosius telefonus ir planšetes sukuriama Danijoje, Slovakijos rinka auga sparčiausiai, o Lietuva gali didžiuotis esanti viena iš keturių valstybių, kuriose mobiliųjų puslapių peržiūrų dalis viršija regiono vidurkį. skaityti »

„Kaspersky Lab“ rūpinasi vaikų saugumu internete

„Kaspersky Lab“ pasakoja apie pavojus, kurie gresia jauniems interneto vartotojams ir kaip nuo šių pavojų apsisaugoti. skaityti »

Pirkdami internetu vartotojai turi daugiau teisių nei įprastos prekybos atvejais

2012 m. Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) prie Teisingumo ministerijos gavo beveik 300 skundų dėl prekybos internetu, iš jų maždaug 90 proc. buvo pripažinti pagrįstais. skaityti »

Vartotojai perka internete, bet prieš tai prekes apžiūri parduotuvėje

Tarp šiuolaikinių pirkėjų įsigali nauja tendencija – prekės pirmiausia išbandomos, pasimatuojamos ar įvertinamos tradicinėje parduotuvėje, o vėliau įsigyjamos internetu. skaityti »

75 proc. Lietuvos gyventojų naudojasi kompiuteriais ir 73 proc. – internetu

Informacinės visuomenės plėtros komiteto prie Susisiekimo ministerijos (IVPK) užsakymu atlikto tyrimo duomenimis, Lietuvos gyventojų, naudojančių kompiuterius ir internetą, dalis per metus paaugo po 5 procentinius punktus ir šiuo metu Lietuvoje 75,2 proc. gyventojų naudojasi kompiuteriu bei 73,3 proc. internetu. skaityti »